Naujoje Vyriausybėje – nauji ministrai

Šeštadienį premjerui Algirdui

Šią savaitę paaiškės nauji ministrai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šią savaitę paaiškės nauji ministrai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-13 15:49, atnaujinta 2018-02-12 00:33

Naujoje Vyriausybė dirbs du nauji - žemės ūkio ir aplinkos - ministrai, tačiau gali būti, kad bus naujas ir sveikatos apsaugos ministras.

Darbo partijos tarybai šeštadienį patvirtinus, žemės ūkio ministre turėtų dirbti Seimo narė Virginija Baltraitienė. Ji pakeis Vigilijų Jukną, kuris teigia atsistatydinęs dėl šeimyninių aplinkybių.

Aplinkos ministru turėtų tapti ūkio viceministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas, kuris pakeis Valentiną Mazuronį, kuris išvyko dirbti į Europos Parlamentą.

Dėl Socialdemokratų partijos deleguoto sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio, kuris deleguojamas į eurokomisaro postą, partija ketina apsispręsti iki trečiadienio. Kol kas neaišku, kas galėtų jį pakeisti, o vienas kandidatų yra Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas.

Pagal Konstituciją, atsistatydinus Vyriausybei, prezidentė ne vėliau kaip per 15 dienų Seimui pateikia ministro pirmininko kandidatūrą, o šiam ją patvirtinus, šalies vadovė jį paskirs ir paves sudaryti Vyriausybę, kurios sudėtį dekretu taip pat patvirtins prezidentė.

Visi kiti koalicinės socialdemokratų, „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ Vyriausybės ministrai turėtų likti savo postuose: energetikos - Jaroslavas Neverovičius, finansų - Rimantas Šadžius, kultūros - Šarūnas Birutis, krašto apsaugos - Juozas Olekas, socialinės apsaugos ir darbo - Algimanta Pabedinskienė, susisiekimo - R.Sinkevičius, švietimo ir mokslo - Dainius Pavalkis, teisingumo - Juozas Bernatonis, ūkio - E.Gustas, užsienio reikalų - Linas Antanas Linkevičius, vidaus reikalų - Dailis Alfonsas Barakauskas.

Tačiau ministrams teks iš naujo rinkti savo komandas - iki penktadienio vakaro atsistatydino visų 14-kos ministerijų viceministrai, išskyrus Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotą energetikos viceministrę Renatą Cytacką, kuri, pasak A.Butkevičiaus, nepateisino lūkesčių ir neliks poste. Vyriausybėje neliks ir dar mažiausiai 7 viceministrų.

Dėl 8 įtartintų viceministrų prezidentės kritikos sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.