Aukščiausiasis teismas nebuvo palankus sporto klubo savininkei

Aukščiausiasis teismas dėl

Klubo savininkė klastojo dokumentus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Klubo savininkė klastojo dokumentus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 14, 2014, 5:35 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:57 PM

Panevėžyje registruoto moterų sporto klubo savininkė D. T. 2012 m. nuteista už sukčiavimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą ir dokumentų klastojimą, privalėjo sumokėti 26 tūkst. litų baudą ir grąžinti neteisėtai pasisavintus daugiau kaip 80 tūkst. litų motinystės išmokų.

Pasak valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Aurelijos Gališanskytės, kaltinamoji suklastojo keliasdešimt buhalterinės apskaitos dokumentų, nes įstaiga turėjo ribotas galimybes mokėti jai padidintą atlyginimą. Atlyginimas buvo pakeltas būtent tais mėnesiais, iš kurių vėliau buvo skaičiuojamos motinystės pašalpos.

„Sodros“ darbuotojams kas mėnesį gaunamos tūkstantinės motinystės išmokos sukėlė įtarimus, ir jie paprašė prokurorų atlikti ikiteisminį tyrimą.

Paaiškėjo, kad klubo savininkė, siekdama gauti didesnes išmokas per motinystės ir vaiko auginimo atostogas ir klastodama dokumentus, savo 800 litų atlyginimą pakėlė iki dviejų, vėliau - net iki septynių tūkstančių litų. Klubą lankančios moterys sumokėdavo už vieną ar du mėnesius, bet jo vadovė dokumentuose apgaulingai nurodydavo, kad abonementas įsigytas žymiai ilgesniam laikotarpiui.

Nuteistoji kartu su priteista jai bauda taip pat privalės „Sodrai“ grąžinti nepagrįstai išmokėtą nėštumo ir gimdymo pašalpų bei išmokų vaiko priežiūrai dalį - 80 tūkst. 931 litą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.