Kaune stiprinama eismo sąlygų kontrolė

Kauno policija ir miesto savivaldybės darbuotojai aktyviai tikrina ar miesto gatvėse, vykstant kasimo ir kitiems darbams, laikomasi teisės aktų reikalavimų išdėstant kelio ženklus ir jų išdėstymo schemas, prieš tai suderinus su policija.

Kauno policija ir miesto savivaldybės darbuotojai aktyviai tikrina ar miesto gatvėse laikomasi ženklų išdėstymo reikalavimų.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo.
Kauno policija ir miesto savivaldybės darbuotojai aktyviai tikrina ar miesto gatvėse laikomasi ženklų išdėstymo reikalavimų.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2014, 1:25 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:06 AM

Liepos 9 dieną patikrinus eismo sąlygas centrinėse Kauno miesto gatvėse, nustatyta, kad Šv. Gertrūdos gatvėje neteisėtai įrengta vasaros lauko kavinės vieta, kuri įsiterpia į važiuojamąją gatvės dalį.

Rotušės aikštėje atskirose vietose pastatyti stalai, kiti kavinių veiklos įrengimai, kurie trukdo pėsčiųjų eismui, - pėstieji eismo dalyviai priversti juos apeiti važiuojamąja gatvės dalimi.

Kelių policija informuoja, kad vien šiais metais dėl netinkamo darbo vietų kelyje ženklinimo yra įvykę 2 eismo įvykiai, dėl kurių kaltais pripažinti už darbų organizavimą atsakingi asmenys.

Pareigūnai ir toliau numato aktyviai organizuoti prevencines priemones su Kauno savivaldybės atsakingais darbuotojais dėl, Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 145¹ str. („Darbų automobilių keliuose vykdymo, techninių eismo reguliavimo priemonių įrengimo ir priežiūros bei kitų eismo saugumo reikalavimų pažeidimas“), 160 str. („Savavališkas kasinėjimas bendrojo naudojimo teritorijoje ir teritorijos nesutvarkymas baigus darbus“), 160² str. („Darbų gatvėse vykdymo, techninių eismo reguliavimo priemonių įrengimo ir priežiūros bei kitų eismo saugumo reikalavimų pažeidimas“) taikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: bendrovės „Foxpay“ istorijoje – naujas posūkis