Slapta pažyma smogė Kauno tarybos sekretoriui M. Šivickui

Konkursą užimti Kauno apylinkės teismo kanclerio postą laimėjęs Kauno

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 15, 2014, 7:28 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:48 PM

M.Šivickas jau ruošėsi atsisveikinti su kolegomis savivaldybėje, tačiau netikėtai sužinojo apie teismo pirmininko Mindaugo Šimonio įsakymą neskirti jo kancleriu.

„Įsakyme sprendimas motyvuojamas tuo, kad man einant kanclerio pareigas gali būti pažeistas Konstitucijoje įtvirtintas teismo nepriklausomumas“, – lrytas.lt kalbėjo M.Šivickas.

Šį įsakymą jis apskundė Kauno apygardos administraciniam teismui. Kol vyksta teisinis ginčas, kaunietis pareiškė nenorintis plačiau komentuoti nemalonios situacijos, tačiau tikino net nenumanantis, kuo neįtiko specialiosioms tarnyboms.

„Galbūt konkrečius motyvus pavyks sužinoti teismo proceso metu“, - svarstė M.Šivickas. Jis matė vieną neįslaptintą STT agentų parengtos pažymos dalį, kurioje nėra jokios neigiamos informacijos, o kita dalis - įslaptinta.

„Konkurso laimėtojas buvo pripažintas nepatikimu“, – situaciją trumpai komentavo Kauno apylinkės teismo atstovė ryšiams su su žiniasklaida ir visuomene Paulina Kuzmickaitė.

Tikslesnių kandidato nepatikimumo priežasčių ji negalėjo nurodyti dėl tos pačios priežasties – pažyma įslaptinta.

Teismo kancleriu turėtų tapti antrąją vietą konkurse užėmusi Laura Pėkienė, vadovaujanti vienai konsultacijų bendrovei, tačiau įsakymas dėl jos skyrimo dar nepasirašytas.

M.Šivickas yra baigęs Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) diplomatijos ir tarptautinių santykių magistrantūros studijas, o savivaldybėje dirbti pradėjo dar studijuodamas.

2006–2009 metais jis dirbo kultūros ministro, o 2009–2011 metais - sveikatos apsaugos ministro patarėju. Pastaruosius trejus metus vadovavo Kauno tarybos sekretoriatui. Jo kadencija baigsis kitų metų pavasarį, po savivaldybių tarybų rinkimų.

Politinėje veikloje M.Šivickas dalyvauja nuo 2000-ųjų, neseniai jis tapo Socialdemokratų partijos nariu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.