Sprendimas dėl R. Cytackos priimtas

Atsistatydins antradienį?

A.Sysas teigia, kad energetikos viceministrė R.Cytacka antradienį turėtų įteikti atsistatydinimo prašymą.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Sysas teigia, kad energetikos viceministrė R.Cytacka antradienį turėtų įteikti atsistatydinimo prašymą.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 15, 2014, 9:37 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:45 PM

„Kiek žinau, klausimas jau išspręstas, viskas bus gerai. Išspręsta teigiamai, rastas sprendimas. Smulkmenų nežinau, bet yra rastas sprendimas, kad viskas bus gerai“, – telefonu iš Strasbūro BNS teigė V.Tomaševskis.

Atsistatydins antradienį?

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas teigia, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguota energetikos viceministrė R.Cytacka antradienį turėtų įteikti atsistatydinimo prašymą ir premjeras teiks Jaroslavo Neverovičiaus kandidatūrą į energetikos ministro postą.

„Viskas jau ten nuspręsta. Aš manau, kad greitu laiku bus pareiškimas (dėl R.Cytackos atsistatydinimo. – BNS) ir viskas“, – BNS sakė A.Sysas.

Jo teigimu, pirmadienį Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos atstovai buvo susitikę su premjeru Algirdu Butkevičiumi ir aptarė šį klausimą.

„Yra tam tikros tvarkos sutartos ir reikia laikytis susitarimo. Pirmadienį Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos atstovai buvo pas premjerą ir jie kalbėjo apie tai. Aš negaliu atsakyti, ką jie nutarė, nes negirdėjau“, – kalbėjo A.Sysas.

Premjeras mano, kad bus atleista

Premjeras pareiškė tikintis, kad energetikos ministras antradienį atleis energetikos viceministrę R.Cytacką.

„Manau, kad (Jaroslavas Neverovičius atleis ją iš užimamų pareigų“, – interviu LRT radijui sakė premjeras A.Butkevičius.

Premjero A.Butkevičiaus patarėja Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS teigė, kad premjeras kol kas informacijos dėl R.Cytackos neturi. Pasak jos, padėtis paaiškės premjerui po kelių valandų nuvykus į Seimą.

„Energetikos ministerija kol kas susilaiko nuo komentarų“, – BNS teigė Energetikos ministerijos atstovė Daiva Rimašauskaitė.

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas pirmadienį specialioje LRT laidoje, skirtoje aptarti antrąją prezidentės Dalios Grybauskaitės kadenciją, teigė, kad R.Cytackai neatsistatydinus iki antradienio vakaro, premjeras A.Butkevičius prezidentei neteiks J.Neverovičiaus kandidatūros į energetikos ministro postą.

Šeštadienį A.Butkevičius pareiškė, R.Cytacka neliks savo poste, nes jos kompetencija yra žema ir ji nepateisino lūkesčių.

R.Cytacka yra vienintelė viceministrė, kuri iki praėjusios savaitės penktadienio vakaro savo noru neatsistatydino iš pareigų.

A.Butkevičius ne kartą priekaištavo J.Neverovičiui dėl R.Cytackos elgesio – ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.

Iki penktadienio vakaro atsistatydino visų 14-kos ministerijų viceministrai.

Dėl įtartinų viceministrų prezidentės D.Grybauskaitės kritikos sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.