Vytautas Šustauskas partijos pavadinimo lengvai neatiduos

„Sąjungos Taip“ bei Liberalų ir centro sąjungos junginys pasivadino Lietuvos laisvės sąjunga (LLS), tačiau šis pavadinimas žmonėms siejasi su buvusiu Kauno meru ir Seimo nariu Vytautu Šustausku. Šis žada jį ginti.

V.Šustauskas supyko dėl pasisavinto partijos pavadinimo.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Šustauskas supyko dėl pasisavinto partijos pavadinimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 15, 2014, 2:54 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:31 PM

„Tegu jie pabando tą pavadinimą įregistruoti Teisingumo ministerijoje“, – šypsojosi V.Šustauskas.

Politikas tikino pavadinimą užpatentavęs dar prieš 22 metus, nors jo įkurta LLS prieš trejus metus pasivadino Kovotojų už Lietuvą sąjunga (KLS).

V.Šustauskas pernelyg nenustebo, kad naujoji politinė organizacija pasikėsino į šį pavadinimą – jis per daugelį metų jau įsirėžė žmonėms į atmintį.

Prieš savaitgalį vykusį naujosios partijos suvažiavimą vienas jos atstovas skambino V.Šustauskui telefonu ir teiravosi, ar kažkas kalbėjo dėl pavadinimo panaudojimo. KLS vadovas atsakė su niekuo nekalbėjęs.

Ar V.Šustauskas sutiktų parduoti pavadinimą?

„Dabar jau supykau ir neleisiu juo naudotis. Kreipsiuosi į teismą ir dar prisiteisiu neturtinę žalą“, – grūmojo prieštaringai vertinamas politikas.

V.Šustausko įkurta partija LLS pavadinimą naudojo iki 2011 metų vasaros, kai kaunietis sumanė suvienyti jėgas su prezidento Algirdo Brazausko našle Kristina Brazauskiene. Jie partiją pavadino Lietuvos prezidento sąjunga, tačiau tokio pavadinimo neįregistravo Teisingumo ministerija.

Dėl kito pavadinimo partijos pirmininke išrinkta K.Brazauskienė smarkiai susikirto su V.Šustausku. Pastarasis norėjo partiją pavadinti Kovotojų už Lietuvą sąjungą, o K.Brazauskienė – Vienybės už Lietuvą sąjunga.

Abiejų politikų draugystė truko vos pora mėnesių ir jų keliai išsiskyrė. V.Šustauskas vėl perėmė KLS pavadintos partijos pirmininko postą. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?