Prezidentė susitiko su Lietuvos ambasadoriais

Prezidentė Dalia Grybauskaitė,

Pasak šalies vadovės, labai svarbu ir toliau stiprinti Lietuvos politinį saugumą, didinti Lietuvos matomumą tarptautinėje erdvėje.<br>R.Dačkaus (president.lt) nuotr.
Pasak šalies vadovės, labai svarbu ir toliau stiprinti Lietuvos politinį saugumą, didinti Lietuvos matomumą tarptautinėje erdvėje.<br>R.Dačkaus (president.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2014, 10:23 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:59 PM

„Pasikeitus geopolitinei situacijai Europoje, privalome rasti sprendimus ir būdus, kaip užtikrinti mūsų šalies politinį, ekonominį, energetinį, informacinį saugumą. Turime dar labiau susitelkti, būti vieningi, neleisti skleisti propagandos ir šmeižikiškos informacijos apie mūsų šalį. Būtina ir toliau bendromis jėgomis kurti stiprią ir patikimą Lietuvą, kurioje kiekvienas pilietis jaustųsi saugus“, – sakė prezidentė.

Pasak šalies vadovės, labai svarbu ir toliau stiprinti Lietuvos politinį saugumą, didinti Lietuvos matomumą tarptautinėje erdvėje.

Rusijos agresijos prieš Ukrainą akivaizdoje Lietuvos balsas tapo labiau girdimas, todėl šalis ir toliau turi išlaikyti regiono aktualijų žinovės statusą, Prezidentūros išplatintame pranešime nurodoma šalies vadovės pozicija. Pasak pranešimo, Lietuvos pastangos padeda telkti ES ir NATO partnerius prieš tai, kad Europai būtų primesta nauja saugumo sistema.

Prezidentė pabrėžė, kad siekiant šalies ekonominio saugumo svarbiausias uždavinys šiuo metu yra baigti ir įtvirtinti tai, kas jau buvo pradėta: didinti Lietuvos energetinį saugumą įgyvendinant strateginius projektus, ieškant patikimų energijos išteklių tiekėjų. Taip pat svarbu ir toliau stiprinti ryšius su Lietuvos strateginėmis partnerėmis – ES ir NATO šalimis, JAV.

Šalies vadovės teigimu, būtina stiprinti ir Lietuvos ekonominę diplomatiją. Reikia geriau pasinaudoti turimu potencialu pritraukti gamybos ir paslaugų įmones, taip pat investicijas iš užsienio. Prezidentė pabrėžė, kad svarbu atsakingai rengtis Lietuvos deryboms dėl narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje, kuri jungia stipriausias pasaulio ekonomikas.

Susitikimu su šalies vadove trečiadienį Lietuvos diplomatai pradėjo savo tradicinį kasmetį suvažiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.