Trišale brigada - padėti Ukrainai vykdyti demokratines reformas

Trišale Lietuvos, Lenkijos ir

J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2014, 5:28 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:39 PM

„Tikime, kad panašiai kaip savo laiku bendro su NATO šalimi - Lenkija - bataliono sukūrimas Lietuvai padėjo pagal vakarietiškus standartus reformuoti savo pajėgas ir įdiegti reikiamus standartus, taip ir būsima trišalė brigada padės Ukrainai siekti tų pačių tikslų“, - teigiama pareiškime.

Jame aiškinama, kad brigadą planuojama formuoti pagal Europos Sąjungos kovos su krizėmis daugianacionalinių kovinių grupių pavyzdį. Brigados kariai esą bus dislokuoti juos priskyrusių šalių teritorijose, o priėmus sprendimą aktyvuoti brigadą arba jos dalį - į užduoties vietą vyks junginio sudėtyje.

„Planuojama, kad brigada dalyvaus bendruose mokymuose ir pratybose. Prireikus, brigada ar atskiri jos elementai galės būti siunčiami į tarptautines operacijas, kurioms būtų suteiktas JTO Saugumo Tarybos mandatas“, - rašo KAM.

Kaip remdamasi laida „Golos Rossii“ skelbė agentūra „RIA Novosti“, Rusijos ekspertas Aleksejus Martynovas pareiškė, kad pagrindinė brigados užduotis bus „sukurti fašistinį internacionalą jungiant Ukrainos pajėgas“.

„Tai būtų internacionalizacija - internacionalizacija Ukrainos pietryčiuose vykdomos atsakomosios operacijos“, - sakė A.Martynovas.

Jis pridūrė, kad greičiausiai jokių nei Lietuvos, nei Lenkijos asmeninių interesų kuriant karinę brigadą nėra, ir šalys veikia tik spaudžiamos JAV. „Manau, kad Lenkija ir Lietuva savo interesų sprendžiant šį klausimą neturi. Jos nieko negautų, tik kristų savo gyventojų akyse. Kitas svarbus aspektas - jos tai daro spaudžiamos amerikiečių. Dėl suprantamų priežasčių atsakyti (JAV. - Red.) šalys negali“, - mano Rusijos ekspertas.

Anot A.Martynovo, šios minėtos brigados kūrimas yra bandymas Ukrainos viduje fiksuojamą konfliktą perkelti į tarptautinę sceną. „Esmė tokia - jokio globalaus karinio palaikymo Ukrainai niekas teikti nesiruošia. Dar daugiau, Ukrainos teritorijoje šiuo metu vyksta pilietinis karas. Tai vidinis karinis konfliktas, todėl užmačių realizavimas yra bandymas Ukrainos konfliktą išplėsti iki tarptautinio masto. Noriu pasakyti, kad žmonės, pradėję visą šią netvarką Ukrainoje, turiu galvoje kai kuriuos amerikiečius, savo tikslo sieks ir toliau - jie bandys į konfliktą įtraukti ir Rusiją“, - nurodo A.Martynovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.