V. Andriukaitis įvertino R. Šalaševičiūtės kandidatūrą

Naujosios sveikatos apsaugos

R.Šalaševičiūtė - nauja sveikatos apsaugos ministrė.<br>Nuotr. iš archyvo
R.Šalaševičiūtė - nauja sveikatos apsaugos ministrė.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2014, 1:16 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:51 PM

„Vakarykštis sprendimas jau priimtas. Neabejotinai gerai, kad žmogus įvertina ir viešai deklaruoja, kad tos srities daugelis dalykų nėra žinomi. Tačiau Rimantė Šalaševičiūtė turi didžiulę administravimo, valdymo ir viešųjų reikalų teisinio tvarkymo patirtį“, - BNS trečiadienį sakė V.P.Andriukaitis.

Jis tvirtino, jog su sveikatos apsaugos sistema ji buvo susidūrusi tiek dirbdama Vilniaus savivaldybės sveikatos komisijoje teisine konsultante, tiek Seimo kontroliere ir vaikų teisių apsaugos kontroliere.

Ministras viliasi, kad patirties stoka R.Šalaševičiūtei nesutrukdys įgyvendinti jo pradėtos sveikatos reformos, nes esą yra parengti konkretūs planai su numatytomis datomis ir tereikia juos įgyvendinti. Be to, anot jo, darbus padės tęsti visa buvusi ministerijos vadovybė bei patarėjai, kuriuos išlaikyti ministerijoje nusprendė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) prezidiumas.

„Yra milžiniškas strateginis planas, kuris apima visas sritis - buvo atlikta visų sričių revizija, iškelti trūkumai, suformuotas veiksmų kalendorius (...). Visi veiksmai yra sudėlioti. Be abejonės - R.Šalaševičiūtei reikia tik gerai susitvarkyti žingsnius, kad būtų galima eiti ta kryptimi“, - sakė ji.

Jis taip pat tikino, kad prieš pusantrų metų ministerijoje jau buvo įgyvendinta reorganizacija, tad vėl daryti pertvarkas naujai ministrei „būtų nebe laikas“.

R.Šalaševičiūtės kandidatūrą Lietuvos socialdemokratų partija patvirtino antradienį, partijos prezidiumo posėdyje. Po posėdžio R.Šalaševičiūtė žurnalistams sakė sutikusi pretenduoti į ministres, nes tokią valią pareiškė partijos bičiuliai. Ji pripažino, kad šios pareigos jai bus „naujas iššūkis“, nes kol kas ji nesijaučia stipri sveikatos reikaluose, tačiau su užduotimis teigė susitvarkysianti.

Teisinį išsilavinimą Vilniaus universitete įgijusi Seimo narė R.Šalaševičiūtė yra dirbusi iš Seimo kontroliere, vaiko teisių apsaugos kontroliere, teisine konsultante Vilniaus savivaldybėje.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį patvirtino premjero teiktą naują ministrų kabinetą. Jame bus trys nauji ministrai - R.Šalaševičiūtė keičia pareigas Europos Komisijoje planuojantį užimti V.P.Andriukaitį, vietoje atsistatydinusio Darbo partijos deleguoto žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos dirbs „darbietė“ Virginija Baltraitienė, o Aplinkos ministerijoje europarlamentaru tapusį „tvarkietį“ Valentiną Mazuronį keičia partijos kolega Kęstutis Trečiokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.