Kaimynų siaubas: senolės butas virto sąvartynu su žiurkėmis

Tonos iš konteinerių pritemptų atliekų, tuntai šmirinėjančių žiurkių ir kitokių parazitų. Tokį vaizdą išvydo gaisrininkai, atvykę malšinti ugnies į vieną Kybartų daugiabutį. Ugniagesiai su kvėpavimo aparatais ropojo kalnais atliekų pačia palube, ieškodami šiukšlynu paversto būsto šeimininkės. Tačiau ji tuo metu kuitėsi konteineriuose.

Tuo metu, kai ugniagesiai vertė šiukšles iš degančio dviejų kambarių buto, jo šeimininkė Teresė traukė prie konteinerių.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Tuo metu, kai ugniagesiai vertė šiukšles iš degančio dviejų kambarių buto, jo šeimininkė Teresė traukė prie konteinerių.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Jul 19, 2014, 7:09 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:55 PM

Penktadienį apie 4 val. ryto Vilkaviškio rajono ugniagesiai buvo iškviesti į vieną Kybartų daugiabutį. Iš pirmame aukšte esančio buto raitėsi ugnies liežuviai. Manoma, kad gaisras galėjo kilti nuo degančios žvakės.

Į dviejų kambarių butą ugniagesiai vos pateko, nes jis iki lubų buvo kimšte prikimštas įvairių atliekų, rašo „Lietuvos rytas“.

Būsto savininkės 64 metų Teresės Ū. namuose nebuvo. Moteris išeina raustis šiukšlių konteineriuose, vos pateka saulė.

Iš apdegusio būsto atliekas mėžę darbininkai teigė, kad Teresė prikaupė kelias tonas šlamšto. Bute rastos kelios negyvos žiurkės ir šuo.

Virš nevalyvos moters būsto gyvenanti devynių vaikų motina Olia žurnalistams rėkte išrėkė nuoskaudą dėl pavojingos kaimynės: „Mano vaikai ir anūkai vos neužduso dūmuose. Kiek kartų seniūnijai sakėme, kad reikia iškraustyti Teresę. Jau trečią kartą gaisrą sukėlė.“

Gyventojai „Lietuvos rytui“ pasakojo, kad vieni kaimynai išsikraustė, nes iš Teresės būsto šmirinėjančios žiurkės apkandžiojo jų vaiką.

„Visi Teresės buto langai buvo užkalti. Matydavome, kaip ji kasdien tempia didžiulius maišus atliekų, tačiau neįsivaizdavome, kas tame bute dedasi.

Ji apsirengia tris paltus ir miega su šunimis laisvesniame kamputyje. Vienas šuo užtroško šiame gaisre, o prieš kurį laiką, kai degė sandėliukas, 8 jos šunys jame nugaišo“, – piktinosi kaimynai stiklelio nevengiančia Terese.

Kybartų pakraštyje sutikta Teresė, kurią lydėjo per gaisrą gyvas likęs šuo, į klausimą, kam jai tiek visokių daiktų, atsakė stebėdamasi žurnalistų nenuovokumu: „Kaip kam? Persirengti tai reikia.“

Kybartų seniūno pavaduotoja Nijolė Karnickienė teigė, kad Teresė buvo daugybę kartų bausta ir įspėta dėl gyvenimo būdo, bet niekas nepasikeitė: „Į privačią valdą niekas neturi teisės kištis, rašo „Lietuvos rytas“.

Mėginsime Teresę vėl įkalbinėti, kad ji eitų gyventi į globos namus. Motina turi du suaugusius vaikus, bet, kiek žinau, jie su motina nebendrauja.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.