Nauji suolai Ąžuolyne pradžiugino ne visus kauniečius

Ąžuolyne dalis senų suolų pakeisti naujais, parkas atrodo tvarkingiau. Bet kauniečiai mieliau sėda ant senų suolų su atkaltėmis. Menininkai įsitikinę, kad parkui būtina sukurti vieningą įrangos stilių.

Atnaujinti suolai Ąžuolyno parke didelio kauniečių susižavėjimo nesukėlė.<br>P.Mantauto nuotr.
Atnaujinti suolai Ąžuolyno parke didelio kauniečių susižavėjimo nesukėlė.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jul 20, 2014, 7:04 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:35 PM

Kauno ąžuolyne prisėsti ant 14 naujų suolų galima einant pagrindiniu taku nuo Stepono Dariaus ir Stasio Girėno paminklo iki stumbro skulptūros. Suolus pastatė įmonė „Kauno švara“.

Tačiau daugelis jų tušti. Kauniečiai ieško patogesnių sostų atokesnėse parko vietose, medžių paunksnėje, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Naujų suolų per mažai?

Ąžuolyne sutiktos Danguolė Vadeikienė ir Danutė Simanavičienė ilsėjosi ant naujo suolo.

„Jau kelerius metus suolų prie pagrindinio tako trūko. Jie buvo visai sutrūniję. Puiku, kad dabar atsirado nauji“, – sakė kaunietė D.Simanavičienė.

Jos bičiulė iš Vilkaviškio D.Vadeikienė pastebėjo, kad suolų per mažai.

„Į Ąžuolyną atėjome ne pagrindiniu taku. Pakeliui ieškojome kur prisėsti, bet neradome. Jei žmogus silpnesnės sveikatos, jam gali neužtekti jėgų ateiti iki pagrindinio tako. Be to, daugelį naujų suolų apšviečia saulė“, – pastabų negailėjo moteris.

Patinka meniškesni sostai

Iš tiesų, atidžiau pasižvalgius daugybė žmonių ilsėjosi ne ant naujų suolų prie pagrindinės Ąžuolyno arterijos, o nuošalesnėse vietose.

Žmonės buvo pasirinkę iš senų ąžuolų menininkų išdrožtus ir meniškai išraižytus suolus su atkaltėmis.

Jų gausu visame Ąžuolyne atokiau nuo pagrindinio tako. Daugelis jų įtaisyti medžių paunksnėje. Ant vieno tokio suolo ilsėjosi Teresė Ramunienė. Senjorė pasakojo, kad jau 15 metų vasaromis į Ąžuolyną atvažiuoja iš Vilijampolės.

„Atvykstu po pietų ir būnu čia iki 20 valandos. Vasaromis namie karšta, o čia labai patinka pailsėti“, – sakė moteris. Kaunietė visada renkasi menininkų sukurtus suolus.

„Jie gražūs, turi savo dvasią, gerą energiją. Patogu ir tai, kad šie suolai su atkaltėmis“, – teigė moteris. Tačiau meniškieji suolai po truputį pūva.

„Būtų šaunu, jei kas juos atnaujintų“, – sakė T.Ramunienė.

Kurs naują parko stilių

Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto profesorius Jonas Venskūnas įsitikinęs, kad miesto parkus labiau puoštų įdomesnių formų suolai.

Kiekvienas parkas galėtų įgyti savitą veidą.

„Dabar Ąžuolyne galima pamatyti įvairių formų suolų, įvairaus meto senos ir naujos įrangos. Tai darko parko vaizdą. Mes norime šią klaidą ištaisyti“, – kalbėjo profesorius.

Rugsėjo pradžioje Nidoje kauniečiai menininkai rengs tarptautinius užsiėmimus.

Jų metu profesorius su studentais kurs Ąžuolyno parko dizaino įrangos koncepciją.

„Mes norime sukurti vieningą Ąžuolyno stilių – savitus suolus, šiukšlių dėžes, nuorodų lenteles. Viskas bus pritaikyta prie unikalios šio parko gamtos. Manau, kad šį projektą realu įgyvendinti ir praktiškai“, – sakė J.Venskūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.