J. Neverovičius slepia, ar grąžins R. Cytacką į ministeriją

Lenkų rinkimų akcijos vadovybės politinių žaidimų įkaitu tapęs energetikos ministras Jaroslovas Neverovičius slepia, ar priims skandalingai pagarsėjusią Renatą Cytacką į darbą. 

J.Neverovičius nesako, kaip elgsis su R.Cytacka.<br>T.Bauro nuotr.
J.Neverovičius nesako, kaip elgsis su R.Cytacka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-22 12:37, atnaujinta 2018-02-11 19:46

Antradienį premjeras Algirdas Butkevičius pakartojo, kad buvusi Vilniaus rajono savivaldybės tarybos sekretorė R.Cytacka negali dirbti energetikos viceministre, nes ji neturi reikiamos kompetencijos. Visai kitaip mano R.Cytacką delegavusi Lenkų rinkimų akcija. 

Antradienį ryte premjeras R.Cytackos likimą aptarė su J.Neverovičiumi. Paklaustas, ar priims R.Cytacką į darbą ministras žurnalistų vengė. 

"Ačiū labai. Neturiu komentarų", - teištarė ministras.  

Primename, kad premjeras pareiškė, kad jis, o ne Lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis, yra atsakingas už Vyriausybės formavimą. Algirdas Butkevičius kartoja, kad nepritars R. Cytackos skyrimui energetikos viceministre.

„Galiu pasakyti, kad ne ponas Tomaševskis formuoja Vyriausybės kabinetą. Jis tik gali kaip savo partijos vadovas rekomenduoti žmones. Bet jeigu ministras Jaroslavas Neverovičius pateiks man, o jis tai privalo padaryti, kandidatūras žmonių, kurie norėtų būti viceministrais, tai tikrai šiai kandidatūrai nepritarsiu“, - LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Antradienį po pietų premjeras sakė, kad energetikos ministras kol kas nepateikė jam derinti viceministrų kandidatūrų.

„Kol kas dar jokių kandidatūrų nepateikė. Šiandien energetikos ministras (Jaroslavas Neverovičius - BNS) buvo supažindintas su vakar politinėje taryboje priimtu sprendimu - kad visi ministrai privalo derinti su manimi viceministrų kandidatūras“, - sakė Algirdas Butkevičius.

Anot jo, antradienį su ministru kalbėdamas apie prieštaringai vertinamos Renatos Cytackos galimybes eiti viceministrės pareigas, jis pasakęs, kad J.Neverovičius privalo vykdyti politikų sprendimą: „Aš jam aiškiai pasakiau, kad jisai turi vykdyti Politinės tarybos priimtą sprendimą“.

Premerjas taip pat leido supranti, kad viceministrų kandidatūros gali būti nebaigtos derinti šią savaitę, tačiau pažymėjo, kad ministrams jis bus pasiekiamas telefonu ir per atostogas, kurios prasideda pirmadienį.„Ministrai žino, kad gali iki vakaro dešimtos valandos man skambinti ir rašyti žinutes“, - sakė A.Butkevičius.

Lenkų partijos lyderis Valdemaras Tomaševskis pirmadienį pareiškė, kad R.Cytacka yra kompetetinga, aukštos kvalifikacijos ir yra vėl siūloma į energetikos viceministres.

A.Butkevičius ne kartą priekaištavo J.Neverovičiui dėl R.Cytackos elgesio - ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.