Nuomininkai garažus paverčia nelegalių gėrybių sandėliais

„Garažų nuoma užsiimantiems gyventojams reikėtų labiau pasidomėti, ką juose veikia nuomininkai. Nes kartais garažų savininkai gali ne savo noru įsipainioti į nemalonias istorijas ir teks aiškintis su pareigūnais“, – sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas. Neseniai jo vadovaujamo komisariato pareigūnai būtent nuomojamuose garažuose aptiko daugiau nei toną spirito ir beveik 13 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Nelegalios prekės vis dažniau slepiamos išnuomotuose garažuose.<br>V.Balkūno asociatyvinė nuotr.
Nelegalios prekės vis dažniau slepiamos išnuomotuose garažuose.<br>V.Balkūno asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 22, 2014, 7:41 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:55 PM

Teisėsaugos pareigūnams ne paslaptis, kad vis dažniau garažų bendrijose išnuomoti garažai tampa kontrabandinių rūkalų ar alkoholio sandėliavimo vieta. „Pareigūnams radus tokiame garaže neteisėtai laikomų akcizinių prekių, savininkui gali tekti ilgai įrodinėti, kad tai ne jo turtas“, – perspėja E.Lapinskas ir ragina būtinai sudaryti su nuomininkais sutartis raštu – o juk neretai pasitenkinama tik žodiniu susitarimu.

Išsinuomotuose garažuose pogrindinius sandėlius buvo įsirengę ir neseniai Panevėžio teisėsaugininkams įkliuvę du panevėžiečiai. Nors jie ėmėsi įvairios konspiracijos, tai jų neišgelbėjo.

Daug kartų baustas administracine tvarka už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis 48 metų panevėžietis V.S. įkliuvo birželio mėnesį. Gavę informacijos, kad jis toliau užsiima šia neteisėta veikla, pareigūnai mieste sustabdė šio vyriškio vairuojamą automobilį „Volkswagen Golf“. Jame buvo rasta 10 plastikinių 1 litro talpos butelių su skaidriu skysčiu, kaip įtariama – spiritu.

Pareigūnai jau buvo nustatę ir vieną garažų masyvą, kuriame V.S. nuomavosi garažą. Būtent iš ten V.S. ir vežė butelius, kai buvo sulaikytas pareigūnų. Kratos metu garaže buvo rasta 1 tūkst. 55 analogiški buteliai su, kaip manoma, tokiu pačiu spiritu bei 490 pakelių cigarečių „Fest“ baltarusiškomis banderolėmis. V.S. buvo sulaikytas, vėliau teismas jį leido suimti.

Taip pat svetimas garažas buvo virtęs ir 35 metų panevėžiečio A.T. slaptaviete. Šis niekur nedirbantis, policijai žinomas ir ne kartą baustas kontrabandinių cigarečių prekeivis buvo sulaikytas liepos 11 dieną. Jo išsinuomotame garaže pareigūnai rado 12 tūkst. 124 pakelius cigarečių „Minsk“ baltarusiškomis banderolėmis. A.T. atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas, jis suimtas 2 mėnesiams.

Pasak Panevėžio apskr. VPK Nusikaltimų tyrimo biuro viršininko Orlando Butkaus, dažnai ne kartą bausti administracine tvarka už kontrabandinių cigarečių ar alkoholio prekybą asmenys savo vardu neturi jokio turto, todėl skiriamų tūkstantinių baudų nebūna iš ko. Tačiau ir toks gudravimas gali nebeapsaugoti.

Šiuo metu teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje 47 metų Panevėžio rajono gyventojas A.E. teisiamas ne tik dėl didelio kiekio kontrabandinio cigarečių įsigijimo ir laikymo, tačiau ir dėl neteisėto praturtėjimo. Kratų metu pareigūnai rado ir paėmė 50 tūkst. litų grynaisiais, areštuotas namas ir automobilis, priklausantys A.E. sugyventinei. Įtariama, kad visas šis turtas sukauptas iš nusikalstamos veiklos.

Per pirmąjį šių metų pusmetį Panevėžio apskrityje pareigūnai konfiskavo beveik 70 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, 520 litrų pilstuko ir naminės degtinės bei daugiau nei toną spirto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.