Seimas pavasario sesijoje priėmė per 300 teisės aktų

Per pavasario sesiją parlamentarai

Seimas taip pat įteisino tiesioginius mero rinkimus, padidino finansavimą krašto apsaugai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas taip pat įteisino tiesioginius mero rinkimus, padidino finansavimą krašto apsaugai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 22, 2014, 11:16 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:50 PM

Per šią sesiją įvyko antrajai kadencijai perrinktos prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracija, pritarta premjero Algirdo Butkevičiaus kandidatūrai, pritarta Konstitucinio Teismo pirmininko, kariuomenės vado ir kitų pareigūnų paskyrimui.

Tarp svarbiausių Seimo darbų – reglamentuotos sumažintų valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) kompensavimo sąlygos, nustatyta pasirengimo įsivesti eurą, litų keitimo į eurus, litais išreikštos vertės perskaičiavimo į eurais išreikštą vertę Lietuvoje įvedus eurą ir litų išėmimo iš apyvartos tvarka, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Seimas taip pat įteisino tiesioginius mero rinkimus, padidino finansavimą krašto apsaugai.

Pavasario sesijoje parlamentarai nustatė papildomus apribojimus (saugiklius) įsigyjant žemės ūkio paskirties žemę, sugriežtino kreditų unijų veiklą, suteikė valstybės garantiją Šiaurės investicijų bankui dėl akcinei bendrovei „Klaipėdos nafta“ teikiamos paskolos investicijų projektui „Suskystintų gamtinių dujų terminalas“ finansuoti, palaikė prezidentės veto dėl viešųjų pirkimų partijoms - jos privalės skelbti konkursus ir vykdyti Viešųjų pirkimų įstatyme nustatytas procedūras. Išimtys, kaip ir iki šiol, bus taikomos tik dėl reklamos kampanijų, vaizdajuosčių ir propagandinių filmų gamybos paslaugų, skirtų politinei kampanijai, pirkimų.

Seimas taip pat sugriežtino nuostatas dėl informacijos šaltinio paslapties išsaugojimo. Viešosios informacijos rengėjas, skleidėjas, jų dalyvis, žurnalistas turės teisę išsaugoti informacijos šaltinio paslaptį, neatskleisti informacijos šaltinio, išskyrus įstatyme įtvirtintus išimtinius atvejus.

Reaguodami į tarptautinius įvykius, parlamentarai šioje sesijoje priėmė ne vieną rezoliuciją dėl padėties Ukrainoje ir griežtai pasmerkė Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą bei dalies jos teritorijos okupaciją. Taip pat beveik vienbalsiai ratifikuoti Europos Sąjungos ir Europos atominės energijos bendrijos bei jų valstybių narių ir Ukrainos, Gruzijos ir Moldovos asociacijų susitarimai.

Seimas pavasario sesiją pradėjo kovo 10 dieną, baigė liepos 17 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.