Emigracijos problemą Seimas nori spręsti specialioje komisijoje

Seime planuojama sudaryti komisiją,

Seime planuojama sudaryti komisiją, kuri imtųsi spręsti emigracijos keliamas problemas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Seime planuojama sudaryti komisiją, kuri imtųsi spręsti emigracijos keliamas problemas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:16 PM

Iniciatyva aptarta valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdyje šią savaitę.

„Tai mūsų iškelta iniciatyva - kad reikia spręsti su emigracija susijusias problemas, kad atsirastų koordinuojanti institucija, ir nuo kalbų būtų galima pereiti prie konkrečių veiksmų, patvirtinti strategiją, sutarti dėl taktikos“, - sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas europarlamentaras Rolandas Paksas.

Anot jo, politinėje taryboje nuolatinę Seime veikiančią komisiją dėl emigracijos nuspręsta sukurti prasidėjus rudens sesijai.

Iniciatyvą dėl institucijos, koordinuojančios emigracijos klausimus, „tvarkiečiai“ yra kėlę ir anksčiau, tačiau politikai tuomet nenusprendė dėl jos formos.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, pernai iš Lietuvos emigravo 38,8 tūkst. gyventojų, o į šalį atvažiavo 22 tūkst. žmonių, daugumą jų (86,2 proc.) sudarė grįžę Lietuvos piliečiai.

Populiariausia išvykstančiųjų kryptimi išlieka Jungtinė Karalystė – emigravusių į ją skaičius siekė 17,9 tūkst. (46,1 proc.), 3,3 tūkst.(8,5 proc.) emigrantų tikslo šalimi rinkosi Airiją, po 3 tūkst. (po 7,7 proc.) – Norvegiją ir Vokietiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.