Reikia spręsti ne R. Cytackos, o „Orlen Lietuva“ problemas

Iškilus grėsmei, kad naftos perdirbimo gamykla Mažeikiuose bus uždaryta, Vyriausybė privalo nedelsiant imtis ryžtingų veiksmų.

E.Masiulis mano, kad Vyriausybės neįgalumas Lietuvai gali per brangiai kainuoti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis mano, kad Vyriausybės neįgalumas Lietuvai gali per brangiai kainuoti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eligijus Masiulis

Jul 23, 2014, 3:29 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:05 PM

Deja, ši Vyriausybė kol kas tikrai neišnaudojo savo priemonių arsenalo, kad nuostolius skaičiuojanti gamykla atsistotų ant kojų. Dabar yra pats laikas pabusti ir imtis ryžtingų veiksmų, nes šiuo atveju ant kortos pastatyta per daug – tai ir šimtai darbo vietų, ir milijonai mokesčių pavidalu į šalies biudžetą. Net ir laikinas naftos perdirbimo gamyklos uždarymas tiesiogiai ir itin skaudžiai atsilieptų tiek Mažeikių regionui, tiek visai Lietuvai.

Premjeras A. Butkevičius iki šiol nepateikė konkrečių atsakymų, kaip pasiekti palankaus rezultato ir bendrų sąlyčio taškų „Orlen Lietuva“ ir „Lietuvos geležinkelių“ derybose, taip pat – derybose dėl produktotiekio į Klaipėdą.

Ši Vyriausybė pagaliau turėtų spręsti ne R. Cytackos, o „Orlen Lietuva“ problemas. Vyriausybės neįgalumas Lietuvai gali per brangiai kainuoti. Todėl mūsų šalies premjeras ir ūkio ministras privalo kuo greičiau susitikti su atsakingais Lenkijos pareigūnais ir rasti abiem pusėms palankius sprendimus.

Eligijus Masiulis yra Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.