Rimčiausia grėsmė musulmonams – islamo fanatikai

Apie politinį islamą, siekiantį paversti arabų pasaulį vienu dideliu talibanlandu, verkiantys krokodilo ašaromis dėl „palestiniečių genocido“ nieko nežino ir žinoti nenori. Kad ir to fakto, kad Sirijoje per dvejus metus iki šios dienos jau nužudyta 11 000 vaikų.

Daugiau nuotraukų (1)

Arkadijus Vinokuras

Jul 24, 2014, 7:12 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:13 PM

Žudo B. Assado kariai, žudo ir islamistai. Irake jau nužudyta apie 10 000 vaikų. Beje, Sirijoje iš ten gyvenusių 100 000 palestiniečių pabėgėlių stovykloje liko 20 000. Trys tūkstančiai jų buvo nužudyti. B.Assado kariai visaip trukdo jiems teikti maistą. Jau mirė nuo bado 200 palestiniečių.

Izraelio kritikai nemato pavojingos visam musulmonų pasauliui gresiančios politinio islamizmo bangos. Kai Izraelio premjeras lygina „Hamas“ teroristus su Irako islamistais ISIS, tarptautine teroro organizacija „Al Qaeda“, Irano remiama Libane „Hezbollah“ ir Nigerijos mergaičių medžiotojais „Boko Haram“, jis žino, ką šneka.

Kartu su talibais Afganistane ir Islamo Brolija Egipte, visi šie islamistiniai fanatikai propaguoja prievartą, diktatūrą, viduramžišką žiaurumą. Jų tikslai yra politiniai, neturintys nieko bendro su nuosaikiuoju islamu.

Todėl jų siekis visų pirma yra pavergti musulmonus bet kurioje arabų šalyje. Štai kodėl vis daugiau arabų valstybių, pavyzdžiui Egiptas, Saudo Arabija ir kitos garsiai nepritariančios Izraelio veiksmams Gazoje, tyliai tikisi, kad Izraelis Hamas teroristams suduos mirtiną smūgį.

Leidinio „USA Today“ apžvalgininkė ir knygos „Land of Invisible Women: A Female Doctor's Journey in the Saudi Kingdom“ musulmonė Qanta Ahmed savo apžvalgoje „Palestina ir Izraelis okupuoti islamizmo“, kaip tik ir kalba politinio islamizmo tema. Ji teigia: „Kol „Hamas“ ir Gaza su savo rėmėjais pasaulyje smerkia Izraelį, pats laikas pradėti nagrinėti Kitą okupaciją: nenumaldomai artėjantį politinį islamizmą užliejantį islamą“.

Politinis islamizmas, anot autorės, visur ir Gazoje, įteisina priespaudą bei radikalizuoja palestiniečius musulmonus. Tačiau šie islamistai tik apsimeta esantis musulmonai. Iš tikrųjų jie išpažįsta totalitarinę ideologiją.

„Izraelis ne tik kovoja prieš Hamas, bet ir dalyvauja neįmanomoje kovoje prieš politinį islamizmą, vedantį savo žmones tiesiai į skerdyklą dėl kažkokių religinių fikcijų. Tuo pat Izraelis turi kovoti ir su pasauline žiniasklaida atspindinčią nieko neišmanančią ir šališką visuomenės nuomonę.

Kaip pavyzdį tokio neišmanymo čia pateiksiu kažkur spaudoje skaitytą pro palestiniečio pasisakymą, su kuriuo susipažinus jau ir nebesinori kvatoti: „Gazoje vyksta etninis valymas, kitaip tariant – genocidas“. Painiojamos sampratos. Beje, pats terminas genocidas Gazos tikrovėje reiškia štai ką: 1990 metais Gazoje gyveno 600 000 žmonių. Šiandien -1,8 milijono.

Kaip tokiems „mąstytojams“ paaiškinti, kad politiniai islamistai Sirijoje, ISIS islamistai fanatikai Irake, Nigerijoje ar Sudane kerta galvas, nukryžiuoja visus neįtinkančius, tame tarpe krikščionis. Ir kad poliniai islamistai kelia grėsmę laisvam pasauliui bei patiems musulmonams?

Matyt, europiečiams pro palestiniečiams arabai, žudantys tūkstančiais arabų vaikus ir vienas kitą, sielos nesuvirpina, nes Izraelis vis viena lieka baubu numeris vienas. Čia rasizmo ir antisemitizmo kokteilis akivaizdus.

Kritiškai mąstantys europiečiai suvokia, kad neišmanymas kelia rimtą politinę grėsmę demokratijai. Nes vis dažniau į valdžią patenka jokių vizijų neturintys buhalteriai. Tereikia pasižiūrėti į Paryžių ir Londoną. Nors A. Merkel yra krikščionė demokratė, o F. Hollande socialistas, jie kažkaip puikiai sutaria dėl rimtesnių sankcijų neįvedimo Rusijai. O „Hamas“ ir Izraelio konflikto atveju neišmanymas sukelia vietinių palestinos rėmėjų revoliucingas nuotaikas.

Dar kiek apie neišmanymo kultą: kai kurie Izraelio kritikai yra net įsitikinę, kad „Žydai kalti dėl nacių kiekio Europoje augimo“.

Taip man pareiškė po ilgos širdį veriančios tirados tema žmogaus teisės ir „Izraelis žudo žmones“ vienas fanatiškas palestiniečių gynėjas. Jam teroristinė, nei kiek nevertinanti žmogaus gyvybės islamistinė ir tuo pat doleriui besimeldžianti Hamas organizacija reprezentuoja dvasingą kovą už palestiniečių laisvę.

Tokiu atveju protingais save laikantys Izraeliu besibaisintys Vakarų žurnalistai ir palestiniečių rėmėjai kelia stebėtinai kvailai suktą klausimą: kodėl palestiniečiai turėtų nusileisti? Palestiniečiai neturėtų, bet banditai, valdantys tuos žmones Gazoje turėtų prisiimti visą atsakomybę už kiekvieną žuvusį Gazos gyventoją.

Ir tie banditai nekovoja už palestiniečių laisvę. Ji šimtas metų jiems nereikalinga. Antraip nei ne mažiau korumpuotame Vakarų Krante (ir iš kur raketų niekas nešaudo), ten bent garsiai kalbama apie demokratinės Palestinos viziją.

Bet kas taip apsuko save intelektualais bei humanistais prisistatančiųjų europiečių smegenis, kad net korumpuotus religinius fanatikus traktuoja dvasingais kovotojais už palestiniečių laisvę? Tuos fanatikus islamistus, kurie šiandien kelia didžiausią grėsmę patiems nuosaikiems musulmonams? Prieš kelias dienas net Didžiosios Britanijos premjero pavaduotojas Nickas Cleggas apkaltino Izraelį Gazos ruože žaidžiant nedorai, neproporcingai.

Nedorai? Jis, matyt, naudojasi „Hamas“ instrukcijomis bukai eskaluoti žuvusių civilių, tame tarpe civiliais paverstais teroristų skaičių, visose kalbose naudoti raktinius žodžius „genocidas“, „neproporcingumas“, „nedorumas“.

Matyt į politinio islamizmo grėsmę sureagavo ir ES Užsienio reikalų ministrai šių metų 22 liepos paskelbę bendrą, net dramatišką pareiškimą, kokio dar nebuvome girdėję per pastaruosius dešimt metų. Pareiškime reikalaujama „Hamas“ teroristų tuojau sudėti ginklus, nustoti apšaudyti Izraelį raketomis ir nebenaudoti žmones kaip gyvus skydus.

„Visos teroristinės grupės turi nusiginkluoti. Šie veiksmai yra ne kas kita, kaip niekaip nepateisinami kriminaliniai nusikaltimai. Izraelis turi teisę gintis proporcingai. “, sakoma pareiškime.

Dėkui už tai, žinoma. Bet kas turima omenyje, kai kalbama apie proporcingumą? Pasižiūrėkite dar kartą į pirmą šio straipsnio pastraipą, sužinosite šio priekaišto Izraeliui absurdiškumą.

Tačiau, šių metų 23 liepos Jungtinių Tautų Žmogaus Teisių Taryba 29 balsais iš 47 priėmė nutarimą tirti Izraelio ir tik Izraelio menamus karo nusikaltimus Gazoje. Taip padarydama velnio paslaugą patiems palestiniečiams, o Hamas teroro organizacijai ir kitiems poliniams islamistams ištiesė pagalbos ranką.

Matyt, kitokio sprendimo šio sąstato taryba priimti ir negalėjo. Pasižiūrėkime, kas šios kadencijos kelis narius: Burkino Fasa, Beninas, Kongas, (kandidatai Sudanas, ir Sirija), Kinija, Kuba, Etiopija, Kazachstanas, Kuveitas, Namibija, Pakistanas, Rusija, Saudo Arabija, Venesuela, Vietnamas.

Vokietija ir Prancūzija, Didžioji Britanija, Italija, Austrija ir Rumunija tik prieš kelias dienas griežtai pasisakę prieš Hamas terorą prieš Izraelį, neprieštaravo tokiam fantasmagoriškam „kovotojų už žmogaus teises“ sambūriui ir jų sprendimui. Norite „mūsiškių“ šalių poziciją pavadinti neišmanymu? Ne, tai ciniškas farsas. Toks pat, kokį jie žaidžia Ukrainos atveju.

Norėčiau pabaigti šią apžvalgą teigiamais Q.Ahmed išmintingais žodžiais: „Kuo anksčiau komentuojantys žiniasklaidoje Izralio ir Hamas konfliktą suvoks ir sugebės paaiškinti politinio islamizmo grėsmę, tuo efektyviau diplomatinės ir politinės jėgos pasaulyje galės planuoti tikrą ilgalaikį palestiniečių projektą: išsilaisvinimo iš „Hamas" politinio islamizmo įsiviešpatavimo“.

Bet sprendžiant iš „vakariečių“ pozicijos, jie ciniškai išsisukinės nuo atsakomybės tol, kol politiniai islamistai pasibels ir į jų duris. Naciai ir sovietai jau taip buvo padarę. Juos išgelbėjo amerikiečiai. Kas gelbės juos kitą kartą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.