Kuriama išmaniųjų girtuoklių kasta

Seimas žengė ryžtingą žingsnį išmanios, išprususios ir kultūringos visuomenės link. Tiesa, labai jau aplinkiniu keliu. Priimtas įstatymas, nuo lapkričio draudžiantis kioskuose ir turgavietėse prekiauti skysčiais, kurių alkoholio koncentracija didesnė kaip 20 proc.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jul 25, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:59 PM

Paprastai tariant, siekiama užkirsti kelią mėlynanosiams svaigintis pigiais odekolonais, losjonais, dantų skalavimo skysčiais, kertančiais į galvą.

Užmojai kilnūs, bet iš jų gali išeiti šnipštas. Priėmus įstatymą smulkieji ir vidutiniai verslininkai, ypač pigios parfumerijos tiekėjai, iškart griebėsi už galvos: „Mums galas, kur dėsime daugiau kaip už milijoną litų pripirktas prekes!“ Jie ketina skųstis prezidentei ir netgi Briuseliui.

Beje, siekdamas pričiupti girtuoklius, Seimas jau ne pirmąsyk smogė smulkiajam verslui. Nors anksčiau buvo uždrausta kioskuose prekiauti alumi, alkoholikų nesumažėjo.

Matyt, panašiai bus ir dabar. Alkoholikai smaguriai, teikiantys pirmenybę losjonui, galės jo įsigyti prekybos centruose, mat draudimas taikomas tik kioskams ir turgui. Taigi valkatos bus priversti apsipirkti kultūringose erdvėse, gal kai kuriuos tai net paskatins grįžti į normalų gyvenimą.

Tiesa, dabar geidžiamiausias dugną pasiekusiųjų lakalas yra ne pigi parfumerija, o kosmetinis spiritas (60 laipsnių stiprumo denatūruotas etilo alkoholis). Beveik 200 gramų šio skysčio buteliuką interneto parduotuvėse galima įsigyti maždaug už 1 litą 80 centų.

Sakysite, girtuokliai nemoka naudotis internetu, jiems toli iki išmaniųjų technologijų? Neskubėkite.

Dar prieš 15 metų retas prasigėręs varguolis iš arti buvo matęs paprastą mobilųjį telefoną, o šiais laikais jau kas antras turi išmanųjį. O nauji Seimo draudimai ir atsilikėlius privers naudotis moderniosiomis technologijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje