Senus suoliukus Kauno stotelėse išardė, naujų nėra kam sukalti

Miesto savivaldybė ketina pati imtis kalti suoliukus viešojo transporto stotelių stoginėse, jeigu konkursas jas įrengti dėl teisinių ginčų įstrigs. Reikšmingų teismo sprendimų tikimasi po dviejų savaičių.

Stoginių savininkai pradėjo jas ardyti, nes baigėsi sutarties laikas.
Stoginių savininkai pradėjo jas ardyti, nes baigėsi sutarties laikas.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 26, 2014, 11:02 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:15 PM

Apie atsarginį variantą prabilta laukiant teismo sprendimo dėl savivaldybės prašymo panaikinti laikinąsias apsaugos priemones ir leisti pasirašyti sutartį su konkurso nugalėtoju, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Jeigu sprendimas būtų neigiamas, savivaldybė savo jėgomis mėgintų įrengti bent suoliukus, nes senuosius savininkai pradėjo ardyti pasibaigus sutarčiai. Šiuo metu išardyta apie 30 suoliukų ir stoginių.

„Tokios laikinos stoginės turbūt nepagerintų miesto įvaizdžio, keleiviams taip pat nebūtų labai patogu, tačiau artėjant žiemai neturime kito pasirinkimo“, – kalbėjo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. Užduotis būtų patikėta kuriai nors savivaldybei pavaldžiai įmonei.

Savivaldybės skelbtą konkursą įrengti ir 20 metų prižiūrėti mažiausiai 339 stogines laimėjo bendrovė „Reklamos arka“, kuri buvo vienintelė konkurso dalyvė.

Tačiau netrukus konkurse net nedalyvavusi bendrovė „JCDecaux Lietuva“ miesto valdžios sprendimą apskundė teismui, o šis pritaikė laikinąsias apsaugos priemones – sustabdė konkurso eigą.

„JCDecaux“ atstovai įžvelgė mažiausiai 7 koncesininkui palankias sąlygas, kurios esą nebuvo numatytos konkurso reikalavimuose. Bendrovės specialistai suskaičiavo, kad reikėtų 4 mln. litų investicijų, kurios neatsipirktų nepakeitus sąlygų.

Į reikšmingiausių pokyčių sąrašą įtrauktas savivaldybės sutikimas atleisti „Reklamos arką“ nuo vietinės rinkliavos už išorinę reklamą.

Savivaldybės administracija tikina jokių įstatymų nepažeidusi ir pasipiktino „JCDecaux Lietuva“ veiksmais. Ši bendrovė lig šiol Kaune prižiūrėjo apie 200 stoginių, ir jokių priekaištų jai nebūta.

Administracijos direktorius D.Ratkelis viliasi, kad teismo sprendimas bus palankus ir neteks raudonuoti prieš keleivius.

„Iki žiemos įrengti didžiąją dalį stotelių stoginių užtektų laiko“, – įsitikinęs D.Ratkelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.