Techninė klaida abiturientei vos nesugriovė gyvenimo

Už valstybinį informacinių technologijų egzaminą mergina gavo vos 29 balus, nors Juozo Balčikonio gimnazijos abiturientei šis dalykas puikiai sekėsi. Dar labiau merginą ir jos artimuosius nustebino vertinimo rezultatas po apeliacijos – egzamino įvertinimas nuo 29 šoktelėjo iki 92. Ir tai tikrai ne dėl to, kad stebuklingai vietomis pasikeitė skaičiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Ragauskienė, Monika Petkevičiūtė („Lietuvos ryto“ televizija)

Jul 28, 2014, 8:36 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:30 PM

Visą šios merginos istoriją žiūrėkite čia.

Panevėžietės gimnazistės mama Rimutė šiandien lengviau atsikvėpė. Puikiai besimokanti duktė pasirašė sutartį su Kauno technologijos universitetu ir nuo rugsėjo studijuos informacinių technologijų mokslus. Panevėžietės svajonė galėjo ir neišsipildyti. Mat mergina už valstybinį informacinių technologijų egzaminą gavo tik 29 balus.

Buvusi gimnazistė paraginta artimųjų pateikė apeliaciją. Netrukus mergina sulaukė netikėtos žinios – valstybinio informacinių technologijų egzamino rezultatas nuo 29 pakilo iki 92 balų.

„Buvo džiaugsmas, aišku džiaugsmas ir paskui tik pradėjom galvoti, o gal kas nors kitas turėjo mažesnį skirtumą ir nesikreipė, neprašė apeliacijos ir tada pradedi abejoti egzaminų centru, ir neramu, negera, kad šitaip elgiamasi, kad nepatikrinama iki galo, nesistengiama iki galo“, - sako gimnazistės Urtės mama Rimutė Butrimienė.

Nacionalinio egzaminų centro atstovas tikina, kad panevėžietės gimnazistės egzamino rezultatai taip pasikeitė todėl, kad pirmą kartą vertinant programavimo užduoties failai neatsidarė, todėl ši užduotis įvertinta nuliu taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.