Lauko kavinių savininkai įspėti netrukdyti eismui

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai kartu su Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojais tikrino ar Kauno miesto centrinės dalies viešojo maitinimo įstaigų lauko terasos, kelio ženklai ir kitos eismo reguliavimo priemonės įrengtos teisėtai.

Policija tikrino, kaip laikoasi eismo saugumo reikalavimų Kauno senamiestyje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Policija tikrino, kaip laikoasi eismo saugumo reikalavimų Kauno senamiestyje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2014, 5:08 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:05 PM

Patikrinimo metu nustatyta, kad Kauno miesto Vilniaus gatvėje ir Rotušės aikštėje esančių maitinimo įstaigų, kelio ženklų ir kitų priemonių teisėtumas yra suderintas su policija, nelegaliai įrengtų kelio ženklų ir kitų techninių eismo reguliavimo priemonių nenustatyta.

Anksčiau šioje teritorijoje daugelyje vietų ant šaligatvių yra įrengtos lauko terasos, kurios turi Kauno miesto savivaldybės leidimus prekiauti bei suderintus projektus dėl lauko terasų įrengimo.

Kavinių savininkai buvo įspėti dėl trukdymo pėsčiųjų eismui. Kauno miesto savivaldybės taryba yra priėmusi sprendimą Vilniaus gatvėje leisti prekybą paliekant 3 metrų pravažiavimą specialiam ir aptarnaujančiam personalui. Kavinės, esančios Mapų g. ir Vilniaus g. kampe, vadovas pareigūnų buvo įspėtas, dėl Mapų g. užstatymo, kavinės darbui reikalinga įranga. Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas, minėtos kavinės bei dar vienos kavinės vadovams skyrė baudas, už ne pagal projektą įrengtas lauko terasas.

Taip pat priemonės metu nustatyta, kad daugelyje Kauno gatvių yra senų nestandartinių kelio ženklų, reklaminių iškabų, kurių teisėtumo nėra galimybės nustatyti, apie jų buvimo vietas informuotas Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyrius.

Pažeidimų, dėl kelio kasimo darbų nenustatyta, visi patikrinti vykdomi kelio darbai buvo suderinti su Kelių policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.