Rasą Juknevičienę stebina šarvuočių pirkimo įslaptinimas

Seimo Tėvynės

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 25, 2014, 12:09 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 7:21 PM

„Informacija apie gamintojų gaminamą produkciją yra viešai prieinama, todėl abejonių kelia vykdomo konkurso informacijos įslaptinimo pagrįstumas“, - kreipimesi teigia R.Juknevičienė ir prašo paaiškinti, kodėl ši informacija iš tiesų yra įslaptinta.

Krašto apsaugos ministerijos teikime Vyriausybei aiškinama, kad „įsigijimo procedūrų metu su gamintojais bus keičiamasi informacija apie numatomų įsigyti pėstininkų kovos mašinų kovines ir technines galimybes, taip pat karinių vienetų valdymo ir vadovavimo sistemas. Pėstininkų kovos mašinos bus įsigyjamos ne tik kaip transporto priemonės, tačiau kaip visų į jas integruotų sistemų ir priemonių - ginkluotės, ryšių, vadovavimo ir valdymo, stebėjimo ir taikymosi, apsaugos - visuma“.

Taip pat Seimo narė teiraujasi, ar buvo atliktas grėsmių vertinimas planuojant kovinės technikos įsigijimą bei ar atsižvelgta į jį sudarant pėstininkų kovos mašinų pirkimo technines specifikacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.