Didmiesčių gyventojai toliau aprauda pjaunamus medžius

Vasaros pradžioje dėl sostinės centre kertamų medžių ašaras liejo vilniečiai, o dabar atėjo eilė Kaunui. Šįkart sunerimo Aleksoto gyventojai, pastebėję retinamus želdinius prie Muzikos akademijos. Jos atstovai ramina, kad gyventojų baimės akys per didelės.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė INYTĖ

Aug 30, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 11:40 AM

V.Čepinskio gatvėje gyvenantys kauniečiai sunerimę. Žmonėms gaila, kad pjaunami šalia gatvės ne vieną dešimtmetį augę medžiai.

Šioje gatvėje veikia Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Muzikos akademija. Jos studentams ir dėstytojams esą reikia automobilių stovėjimo aikštelės. Todėl medžiai ir retinami.

Miesto aplinkosaugininkai tikina, kad bus išpjauti ne visi medžiai.

Šį antradienį nupjautos kelios liepos sugraudino V.Čepinskio gatvės gyventojus, rašo "Laikinoji sostinė".

„Girdėjau, čia statys bendrabutį ir rengs automobilių stovėjimo aikštelę. Suprantu, kad projektas parengtas ir patvirtintas. Tačiau pjaunamų medžių labai gaila. Keisčiausia, kad taip elgiasi mokslo ir švietimo įstaiga. Gal jie bent įsipareigojo kur nors kitur pasodinti medžių?“ – emocijas liejo V.Čepinskio gatvės gyventoja Rita.

Moteris pasakojo, kad projektas visuomenei buvo pristatytas jau prieš kelerius metus.

„Tada V.Čepinskio gatvės gyventojai rinko parašus prašydami išsaugoti medžius. Jie buvo įteikti savivaldybės darbuotojams. Tačiau mūsų balsas į dangų neina“, – dejavo kaunietė.

VDU Muzikos akademijos dekanas Saulius Gerulis sakė, kad vyksta pastato atnaujinimas.

„Pagal šiuolaikinius reikalavimus prie mokymo įstaigos turi būti įrengtas privažiavimas ir automobilių stovėjimo aikštelė. Tai ir bus daroma. Tačiau bendrabučio greta statyti neketiname. Tai gandai“, – teigė dekanas.

Muzikos akademijos vadovas ramino, kad didžioji medžių dalis bus išsaugota. Taip pat naujoje aikštelėje ketinama pasodinti naujų žemesnių želdinių.

Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Algima Zelenkova sakė, kad gyventojai šį kartą piktinasi be reikalo.

„V.Čepinskio gatvėje ketinama išpjauti 9 liepas, 5 ąžuolus ir klevą. Leista pjauti tik dvi dideles senas, pavojų keliančias liepas. Kiti medžiai nedideli, galima sakyti, kad tai tik senųjų medžių atžalos, todėl jie nėra vertingi“, – sakė specialistė.

Taip pat savivaldybės atstovė teigė, kad darbininkai kitus čia augančius medžius – 22 liepas, ąžuolą ir klevą genės.

„Žmonės, pamatę pjaunamus medžius, visada reaguoja jautriai. Tai gerai. Tačiau kartais triukšmas keliamas nežinant visų faktų“, – sakė A.Zelenkova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.