Lietuvių patarimas Rusijai: „Raudonoji armija, važiuok namo!“

Sekmadienį Vilniuje prie Rusijos ambasados surengtas piketas dėl netoleruotinų Rytų kaimynės veiksmų Ukrainoje. Šiuo metu Ukrainoje nieko nevaržomi šeimininkauja Rusijos Federacijos kariai - tai jau yra daugiau nei akivaizdu. Į mitingą Latvių g. susirinko daug politikų - konservatoriai Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė, liberalas Remigijus Šimašius, visuomenės aktyvistas Tadas Langaitis.

Prie Rusijos ambasados - piketas dėl rusų karinės invazijos į Ukrainą.<br>V.Balkūno nuotr.
Prie Rusijos ambasados - piketas dėl rusų karinės invazijos į Ukrainą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 31, 2014, 3:32 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:29 AM

„Ilgai rėmusi samdytus pro-rusiškus separatistus Rytų Ukrainoje ir slapta siuntusi savo kareivius, Rusija galiausiai atvirai pradėjo konfliktą Ukrainoje.

Trečiadienį Rusijos prezidentas pranešė, kad kraujo praliejimas Ukrainoje privalo būti sustabdytas ir jau kitą dieną pasiuntė į Ukrainos teritoriją dar daugiau tankų, šarvuočių ir atvirai veikiančių Rusijos karių. Toks cinizmas ir visiškas tarptautinės teisės nepaisymas negali daugiau tęstis“, - rašoma mitingo iniciatorių pranešime.

Lietuvos žmonėms buvo siūloma prisijungti prie mitingo ir „pasakyti tvirtą ne“.

Siūlo rėmimą karinėmis priemonėmis

Šeštadienį prasidėsiančiame ES viršūnių susitikime taip pat bus aptariamos naujos galimos sankcijos Rusijai, kurią Kijevas ir Vakarai kaltina siunčiant karius ir ginkluotę į Rytų Ukrainą.

„Situacija Ukrainoje blogėja. Situacija, kuri įvardijama kaip atviras Rusijos dalyvavimas kare prieš Ukrainą. Tai reiškia Rusijos dalyvavimą kare prieš šalį, kuri nori integruotis su Europos Sąjunga.

Tai reiškia, kad Ukraina kovoja karą už mus taip pat. Todėl būtina jai padėti karinėmis priemonėmis ir tai turėsime daryti“, - pareiškė Lietuvos vadovė Dalia Grybauskaitė.

Ji teigė, kad NATO vadovas labai aiškiai pasakė ir įvardijo, kad visi įrodymai dėl Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje yra ant stalo ir daugiau nei meluoti, nei savęs apgaudinėti NATO šalys nebegali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.