E. Vareikis skrenda į Rusiją: kolegos prisiminė jo silpnybes

Seimo vadovybė vėl išleido į Rusiją anksčiau į alkoholizmo skandalą papuolusį Seimo narį Egidijų Vareikį.  Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija dėl to pareiškė nepasitenkinimą – konservatoriai bijo, kad tokiu būdu bandoma pakenkti pačiai frakcijai ir Lietuvos įvaizdžiui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 8, 2014, 3:55 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:19 PM

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vadovybė nepritaria E.Vareikio kelionei į Rusijos miestus Maskvą ir Voronežą dalyvauti organizacijos Atviro dialogo fondo inicijuotoje žmogaus teisių stebėjimo misijoje ir siūlo jam dar apsigalvoti ir atšaukti kelionę. Taip teigiama pirmadienį išplatintame frakcijos pranešime.

Teigiama, jog informacija apie minėtą kelionę jau pasinaudojo Rusijos propagandiniai informacijos šaltiniai, bandydami diskredituoti tokio pobūdžio misijas iš Vakarų.

„Kremliaus valdomas interneto tinklalapis atvirai tyčiojasi iš Lietuvos deleguoto Seimo nario dėl jo asmeninių problemų. Nė pats to nejausdamas Seimo narys E.Vareikis tapo informacinio karo subjektu, kenkiančiu ne tik sau pačiam, bet ir Lietuvai“, – rašo Seimo konservatoriai.

TS-LKD frakcijos vadovybė yra priėmusi sprendimą neišleisti Seimo nario E.Vareikio į užsienio komandiruotes. Tokio leidimo parlamentaras neturėjo ir šiuo atveju, nors pagal Seimo valdybos nustatytą tvarką kiekvienam komandiruotės prašymui reikia atitinkamos frakcijos vadovų vizos.

„Paradoksalu, kad leidimą E.Vareikiui vykti į komandiruotę vizavo Seimo pirmininkės pavaduotojas Gediminas Kirkilas, o už minėtos komandiruotės pasekmes atsakomybę turėtų prisiimti Seimo valdybos nariai, balsavę „už“: L.Graužinienė, V.Gedvilas, G.Kirkilas, K.Komskis. Norėdami kaip nors pakenkti TS-LKD frakcijai, valdantieji be skrupulų diskredituoja Lietuvos užsienio politiką“, – pažymi TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Primename, kad praėjusiais metais E.Vareikis skandalingomis aplinkybėmis vyko į religinį renginį Romoje. Jis Vilniaus oro uoste buvo aptiktas girtas. Dėl to išskristi vėlavo. Po to Seimo narys, grįždamas namo, dingo Kopenhagos oro uoste. Jis buvo rastas tik po kelių dienų.

Po šio įvykio Seimo narys ilgai gydėsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.