Verslininkas didelę šeimą pradžiugino namu

Lazdijų rajono Jukneliškės kaime keturias dukras auginanti jauna pora netikėtai tapo nuosavo namo šeimininke. Ją tokia dovana pradžiugino kitame kaime gyvenantis verslininkas, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Sep 9, 2014, 9:08 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:10 PM

27 metų Jolita Sapronaitienė ir 26 metų jos vyras Artūras vyriausią iš keturių dukrų į pirmą klasę, o jaunesnę – į parengiamąją išlydėjo iš nuosavų namų.

Anksčiau jie glaudėsi varganame socialiniame būste Vidzgailų kaime ir patys neišgalėjo įsigyti geresnio.

Jaunos šeimos pagailo kaimynui Gintautui Kūlokui, todėl prieš porą metų pasiūlė persikelti į jam priklausantį didelį tuščią namą, kurį šią vasarą nutarė padovanoti.

Čia vietos užtenka ir J.Sapronaitienės motinai bei neįgaliam broliui.

Prieš tai geradarys verslininkas pasirūpino, kad būtų iškastas naujas šulinys, kiemas aptvertas tvora, įdirbta dirvonuojanti žemė.

„Aš visko turiu. Džiaugiuosi galėdamas padėti ir kitiems. Juk jauna šeima augina keturis mažus vaikus. Lengviau jais galės pasirūpinti“, – sakė G.Kūlokas.

J.Sapronaitienė patvirtino, kad toks buvusio kaimyno, seniūnijos darbuotojų, kaimo gyventojų rūpinimasis paskatins jos šeimą susiimti ir net keisti gyvenimo būdą.

„Anksčiau su vyru paskendę bėdose pradėjome per dažnai išgėrinėti. Ryžomės užsikoduoti, bet nežinojome, kur kreiptis.

Paprašiau seniūnijos darbuotojų pagalbos. Dabar visai pasikeitė santykiai su vyru. Barnių nebeliko. Tariamės kiekvienu reikalu.

Tiek darbų reikia atlikti, kad net dienos jau per mažai. Sveikata pagerėjo. Ir vaikai kitaip jaučiasi“, – pasakojo J.Sapronaitienė.

Šeštokų seniūnė Liana Audzevičienė džiaugėsi, jog keturios mergaitės gali gyventi gražėjančiuose jaukiuose namuose, nors dar trūksta baldų, kitų buities daiktų.

Seniūnė gyrė prie to smarkiai prisidėjusius geradarį verslininką ir socialines darbuotojas Neringą Apolskienę ir Viliją Dadurkienę, kaimo bendruomenę.

Visi kartu atvyko aplankyti jaunos šeimos, pasižiūrėti, kaip jai sekasi, nepamiršo dovanų pirmokei ir trims jos sesutėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.