Dešinieji tapo silpnybių įkaitais

Dėl konservatoriaus E.Vareikio kelionės į užsienį – vėl skandalas! Šį kartą jis kilo parlamentarui net nepasiekus oro uosto, kur prieš metus laukiant skrydžio į Vatikaną surengtas šou vos nekainavo mandato.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Sep 10, 2014, 8:30 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:54 PM

Tada po ilgai trukusių pagirių į Seimą grįžusiam dešiniajam kolegos uždraudė bet kokias keliones į užsienį. Tačiau E.Vareikis kaip koks vilkas – kad ir kiek šertum, vis tiek į mišką dairosi.

Metus namie ištvėręs buvęs didžiausias Seimo keliauninkas susikrovė lagaminus į Rusiją, kur planavo dalyvauti žmogaus teisių stebėjimo misijoje Maskvoje ir Voroneže.

Bet savo išvyką nuo bendražygių nuslėpęs E.Vareikis, matyt, nesitikėjo, kad taps gardžiu kąsneliu Kremliaus propagandininkams, nepraleidusiems progos atvirai pasišaipyti iš Lietuvos politiko asmeninių silpnybių ir tokio pobūdžio misijų.

Dėl to sunerimę konservatoriai kolegą paragino apsigalvoti ir atšaukti planuojamą kelionę. Maža to, dešinieji įžvelgė ir valdančiųjų klastą. Mat paaiškėjo, kad E.Vareikio kelionę palaimino Seimo vicepirmininkas socialdemokratas G.Kirkilas.

Pasak konservatorių, atsakomybę už politiko komandiruotės padarinius turėtų prisiimti ir kiti jai pritarę valdančiosios daugumos atstovai L.Graužinienė, V.Gedvilas, K.Komskis.

Dešinieji įtaria, jog E.Vareikį į komandiruotę išleidę valdantieji tyčia norėjo pakenkti opozicijai. Bet esą tokiu būdu diskredituojama ir šalies užsienio politika.

Konservatoriai baiminasi ne be reikalo. Voronežas ar Maskva – ne Vatikanas, o pagundų ten – ant kiekvieno kampo.

Bet tiesa ir tai, jog labiausiai dešiniesiems kenkia jie patys.

Juk iš karto buvo akivaizdu, kad E.Vareikis neištvers bendražygių jam skirtos bausmės. Regis, kelionės šiam veikėjui – ne ką mažiau pavojinga silpnybė už kitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.