Seimo valdyba atkirto E. Vareikį nuo kelionės į Rusiją

Seimo valdyba trečiadienį

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2014, 11:07 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:53 PM

Kaip BNS sakė Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas, toks sprendimas priimtas konservatorių vadovybės prašymu.

„Atšaukti kelionę prašė kolegos konservatoriai valdyboje. Pasirodo, frakcija nėra pritarusi jo kelionei, ir valdybai Seimo narys pateikė ne visą informaciją“, - BNS sakė Seimo vicepirmininkas.

Seimo valdyba praėjusį trečiadienį nusprendė pritarti E.Vareikio komandiruotei rugsėjo 6-12 dienomis į Voronežą, kur jis dalyvauja žmogaus teisių gynimo organizacijos „Atviro dialogo fondas“ rengiamoje žmogaus teisių stebėjimo misijoje. Komandiruotės išlaidas, išskyrus draudimą, apmokėjo kviečiančioji pusė.

TS-LKD pirmininkas, frakcijos seniūnas A.Kubilius tuomet paskelbė, kad E.Vareikio kelionė į Rusiją nebuvo derinta su partijos vadovybe, ir Seimo narys neturėtų vykti į komandiruotes. Valdybos posėdyje, kuriame pritarta komandiruotei, A.Kubilius nedalyvavo, nes pats buvo išvykęs į komandiruotę.

E.Vareikis trečiadienį atėjo į pirmąjį Seimo rudens sesijos plenarinį posėdį ir BNS patvirtino į komandiruotę neišvykęs. Daugiau situacijos jis nekomentavo.

E.Vareikis buvo įsivėlęs į kelis skandalus dėl alkoholio, vienas jų buvo pernai rugpjūtį, kai prieš skrydį į Romą, kur turėjo dalyvauti konferencijoje, jis oro uoste buvo užkluptas, kaip įtariama, neblaivus. Vėliau parlamentaras vėlavo grįžti, todėl artimieji dėl jo buvo kreipęsi į policiją.

E.Vareikis 2013-iųjų rudens sesiją praleido gydydamasis nuo priklausomybės alkoholiui. Jis nuo 2013-iųjų rugpjūčio partijos vadovybės nurodymu nevyko į komandiruotes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.