Mokslininkų atradimai – ateities Lietuvos sėkmei

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) atidarė mokslo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė.<br>M.Kulbio nuotrauka iš archyvo
Prezidentė Dalia Grybauskaitė.<br>M.Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2014, 4:40 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:14 PM

Festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ šiemet vyksta universitetuose, mokyklose, laboratorijose, muziejuose ir aikštėse septyniuose Lietuvos miestuose. Šventės metu bus surengta daugiau kaip 300 renginių, kurių tikslas supažindinti visuomenę su moksliniais laimėjimais ir inovacijomis.

„Lietuva ne kartą įrodė, kad yra sumanių žmonių šalis, todėl inovacijos ir kūrybiškumas visada bus mūsų raktas į valstybės sėkmę. Džiaugiuosi, kad mūsų akademinė bendruomenė nuolat randa modernių ir įdomių būdų savo atradimus pristatyti visuomenei“, – sakė Prezidentė.

Sveikindama mokslininkus, studentus ir šventės svečius, šalies vadovė mokslininkams palinkėjo savo esamus ir būsimus atradimus panaudoti kuriant gražią ir modernią ateities Lietuvą.

Mokslo atradimų dienoje VGTU mokslininkai svečius kvietė susipažinti su garso virpesių tyrimais ir moderniomis tiltų statybos technologijomis, išbandyti jėgas robotų valdymo varžybose, išbandyti virtualų bepilotį orlaivį ar paskraidinti autonominį sraigtasparnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.