Policininkės tabore dalijo saldainius

Rugsėjo 11 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai, vykdydami nepilnamečių teisės pažeidimų prevenciją, kartu su Vilniaus miesto savivaldybės vaiko teisių apsaugos inspektoriumi dalyvavo prevencinėje akcijoje romų tabore.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 3:32 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:15 PM

Šios prevencinės akcijos tikslas – aplankyti romų šeimas, auginančias mokyklinio amžiaus vaikus, išsiaiškinti, ar jie lanko mokyklą, nustatyti mokyklos nelankymo priežastis bei imtis priemonių, kad vaikai lankytų mokyklą.

Pareigūnai apsilankė 9 romų šeimose, kuriose gyvena mokyklinio amžiaus vaikai – visi jie buvo išvykę į mokyklas ir tik vienoje šeimoje buvo likęs sergantis 3 klasės mokinys. Pareigūnai ne tik bendravo su ikimokyklinukų tėveliais, pačiais būsimais mokinukais, bet ir dalijo atšvaitus, primindami jiems apie saugų elgesį kelyje.

Pareigūnai dar kartą priminė mokyklinio amžiaus vaikus auginantiems tėvams, kad pagal Lietuvos Respublikos įstatymus mokslas iki 16 metų yra privalomas, o už mokyklos nelankymą gresia administracinė atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.