Betmeno kaimynai bijo ne smūgių, o skundų

Kovotoju už teisybę besiskelbiančio Renato Kačinausko, pravarde Betmenas, kambarį dėl skolų parduoda antstolis. Šią žinią daugiabučio gyventojai sutiko džiaugsmingai.

Šiame bendrabučio kambaryje R.Kačinauskas yra prirašęs tūkstančius skundų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šiame bendrabučio kambaryje R.Kačinauskas yra prirašęs tūkstančius skundų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Sep 14, 2014, 10:01 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:58 PM

V.Pietario gatvės 8-ojo bendrabučio gyventojai atsiduso lengviau. Atrodo, kad jų žymusis kaimynas priėjo liepto galą ir greitai jam teks palikti kambarį. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Betmenas“, „varžytynės“ – tai du žodžiai, sklandantys vieno baisiausių Vilniaus bendrabučių koridoriuose. Žinia, kad keturiasdešimtmetis R.Kačinauskas pateko į antstolio nemalonę, greitai apskriejo kambarius.

Pirkėjai dar nesidomėjo

Tiesa, kol kas niekas nesusidomėjo R.Kačinausko iš varžytynių parduodamu kambariu. Pradinė jo kaina – 50 tūkst. 400 litų.

Betmenas garsėja ne tik nuolatiniais kivirčais su teisėtvarkininkais, bet ir skundų rašymu. Antstolio Dariaus Stakeliūno iš varžytynių parduodamame 25 kvadratinių metrų kambaryje jų sukrauta krūvos.

Kambarys – nors muziejų atidaryk, bet pirkėjai vis tiek nesiveržia. Gąsdina bendrabučio išvaizda, kaimynai, tai, kad namas pastatytas gūdžiais 1966 metais. Be to, Betmeno kambarys – viršutiniame, penktame, aukšte.

Apskųsdavo ir kaimynus

„Štai ir dabar iš policijos grįžtu, nes Renatas parašė skundą“, – atsiduso viena Betmeno kaimynė. R.Kačinauskas kivirčijasi ne tik su policijos pareigūnais, bet ir su bendrabučio gyventojais, dėl to jie nekantraudami laukia varžytynių.

Anot kaimynės, gyvenant bendrabutyje su Renatu nori nenori tekdavo susitikti. Ne taip prasilenkdamas koridoriuje pasisveikinsi ar kreivai nusišypsosi – lauk skundo.

Kuo ją konkrečiai apskundė Betmenas, moteris nepanoro pasakoti: „Jis supras, kad tai aš pasakojau, ir sulauksiu dar vieno skundo.“

Kita kaimynė prisiminė, kad kai rasdavo degtuku užkištą durų spyną ar užsuktą vandenį, gyventojų akys krypdavo į Renatą.

Daug mačiusios ir Betmeno kambario durys – sukapotos, sudaužytos.

Švęstų visi gyventojai

Tiesa, negali sakyti, kad Betmenas tėra kaimynų siaubas. Jis pasirūpino aplinkiniais, kad jie žinotų piliečių teises – paliko ant stalo ir iškabino ant sienos apie tai lankstinukų.

„Pažįsta jį ne tik bendrabutis, bet ir visa Lietuva.

Jo jau trys dienos nėra. Tai mes visi pajutome“, – paaiškino vienas V.Pietario gatvės bendrabučio gyventojas.

Jo žodžiais, jeigu R.Kačinauskas kada nors būtų priverstas išsikraustyti iš kambario, švęstų visas bendrabutis.

Pasijuto kriminalistu

Labiausiai R.Kačinauskas išgarsėjo prieš ketverius metus, kai demaskavo girtą darbo vietoje šlitinėjusį Vilniaus apygardos teisėją Zenoną Birštoną, kuris po to buvo atleistas iš pareigų.

R.Kačinauskas sugebėjo įkliūti net naujametę naktį. Ją areštinėje praleido po to, kai prisistatė kriminalinės policijos pareigūnu ir bandė sulaikyti tariamą sandėliukų vagį.

Specialiųjų priemonių arsenalą turėjęs R.Kačinauskas Savanorių prospekte užpuolė praeivį. Betmenas jį bandė sulaikyti, rankas surakinti antrankiais. Kai atskubėjo tikri policijos patruliai, paaiškėjo, kad pats R.Kačinauskas yra neblaivus.

Jis savo poelgį mėgino paaiškinti tuo, kad esą buvo gavęs informacijos apie sandėliukų vagį. Pamatęs žmogų su maišeliu jis pamanė, kad tai ir gali būti tas ilgapirštis.

Baudų neketina mokėti

Betmenas garsus ir tuo, kad nemoka baudų, kurias teismai skiria už pasipriešinimą policijai. Siautėja jis ne tik Vilniuje, bet ir provincijoje.

Štai Kaišiadorių rajono teisėjas Gintautas Kaulakis skyrė niekur nedirbančiam vilniečiui 600 litų administracinę baudą, nes jis spyriojosi vežamas į policijos komisariatą.

Pernai spalio 19-ąją būdamas Gudienos kaime (Kaišiadorių r.) R.Kačinauskas iškvietė policininkus dėl tariamo apiplėšimo.

Išaiškėjus, kad iškvietimas nepagrįstas, Betmenas atsidūrė policijos komisariate.

Pareigūnai nustatė R.Kačinauskui vidutinį girtumą – 2,19 promilės alkoholio.

Iš viso Betmenui surašyta daugiau kaip 100 pažeidimų protokolų. Daugiausia nuobaudų jis susirinko dėl konfliktų su policija.

Už tai, kad nemokėjo baudų, Betmenas gali netekti pastogės – vienintelio bendrabučio kambario.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.