Lietuvos vaikai bėgo dėl badaujančių pasaulio vaikų

Į sekmadienį vyksiantį UNICEF vaikų bėgimą už vargingiausių pasaulio šalių vaikus bėgti susirinko daugybė berniukų ir mergaičių. Visi jie stengėsi įveikti 500 metrų distanciją, nusidriekusią Gedimino prospektu ir Odminų gatve.

Lietuviai nori, kad pasaulyje sumažėtų alkį kenčiančių vaikų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuviai nori, kad pasaulyje sumažėtų alkį kenčiančių vaikų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2014, 3:41 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:52 PM

Dalyvauti bėgime šįmet norą išreiškė ir neįgalieji. 20 vaikų su negalia, kartu su lydinčiaisiais asmenimis, pradėjo ketvirtą kartą Lietuvoje rengiamą bėgimą.

Renginyje dalyvavo ir medalius vaikams teikė aktoriai Giedrius Savickas, UNICEF geros valios ambasadorė, aktorė Virginija Kochanskytė ir nemažai žinomų sportininkų – Virgilijus Alekna, Jevgenijus Šuklinas, Egidijus Balčiūnas bei kiti.

Šių metų bėgimo tema – alkio problema trečiosiose pasaulio šalyse. Nors pasaulyje yra užtektinai maisto pavalgyti visiems vaikams, milijonai jų vis dar eina miegoti alkani. Daugelyje pasaulio vietų situacija yra tokia prasta, kad mamos skaičiuoja ne savo atžalų metus, o jiems likusias gyventi dienas.

Šiuo metu 20 mln. vaikų iki 5 m. yra visiškai išsekę dėl prastos mitybos – kiekviena diena jiems gali būti paskutinė.

Iš registracijos mokesčio surinktos lėšos bus skirtos specialiam, proteinais prisotintam, maistui tiekti.

Kiekvienas UNICEF bėgimui užsiregistravęs vaikas gavo marškinėlius ir medalį. Tokiu būdu skatinamas vaikų sąmoningumas – žinojimas, jog svarbu ne laimėti, o dalyvauti, ir savo įnašu prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo idėjos. Vienas iš bėgimo dalyvių – berniukas Joris Dambrauskas – gyvas pastarosios minties pavyzdys. Padedamas savo tėvų, jis sukūrė internetinį tinklalapį https://aukok.unicef.lt/happeak/, norėdamas surinkti šiek tiek lėšų trečiųjų pasaulio šalių vaikams.

Geri vaiko lūkesčiai buvo pateisinti su kaupu – vietoj užsibrėžto tikslo pasiekti 1460 Lt, jis jau surinko 2 tūkst. viršijančią sumą. Joris dalyvavo bėgime, šitaip pažymėdamas savo pasiekimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.