Pirmakursiai patikrino, ar kauniečiai labai santūrūs

Praėjusį šeštadienį šurmuliuojančiame miesto centre miestiečiai stebėjosi keistu studentų elgesiu – vieni braidė po Laisvės alėjos fontaną, kiti kalbino praeivius ir siūlė apsikabinti, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Daugiau nuotraukų (1)

Viktoras Jasaitis

Sep 14, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:55 PM

Miestiečius stebinusio renginio – ekskursijos po miesto centrą „City Rally: Pažink Kauną KITAIP’14“ dalyviai teigia patys buvę nustebinti kauniečių atvirumo ir draugiškumo.

„Manome, kad lietuviai iš prigimties yra labai santūrūs, bijantys ir su panieka žiūrintys į asmenis, kurie daro kažką kitaip. Dalyvavę akcijoje pamatėme, kad visa tai netiesa.

Lietuviai iš tikrųjų yra drąsūs, o ne santūrūs. Jie nebijo nepažįstamų žmonių apsikabinti ir sutinka net su idiotiškais prašymais,“ – įspūdžiais dalijosi Laura ir Marius.

Žvejojo miesto fontane

Tokių keistas užduotis atliekančių ir su miesto gyvenimu, kultūra bei istorija susipažįstančių jaunuolių buvo apie šimtą. Dauguma jų – Kauno technologijų universiteto studentai.

Įdomioje ekskursijoje po Kauną dalyvavo ir studentų artimieji ar draugai, taip pat galimybe susipažinti su miestu pasinaudojo ir kelios dešimtys „Erasmus“ programos studentų.

Studentas Jiris iš Čekijos džiaugėsi, kad galėjo dalyvauti ekskursijoje, susirasti naujų draugų ir susipažinti su miestu, laikinai tapsiančiu jo namais.

Jam didžiausią įspūdį paliko užduotis Laisvės alėjos fontane. Čia jis su komandos nariais ir praeiviais turėjo „sužvejoti“ vieną iš komandos narių, kuris apsimetė esąs žuvimi.

Supažindino su legendomis

Renginį jau ketvirtus metus organizuoja Kauno technologijų universiteto tarptautinė organizacija „BEST Kaunas“.

Pasak vienos iš organizatorių Dianos Ardzevičiūtės, renginio pagrindinis tikslas ir buvo pirmakursius ir visus norinčius supažindinti su Kaunu, jo istorija.

„Ekskursijos dalyviams pasakojome apie vietas ir reikšmingus pastatus, prie kurių jie turėjo atlikti užduotis. Taip pat klausinėjome visko, kas susiję su minimu pastatu ar vietove“, – pasakojo D.Ardzevičiūtė.

Pirmakursiai įsiminė ne viską

Norint teisingai atsakyti į klausimus, dalyviams teko prisiminti istorijos pamokas, pasitelkti vaizduotę ar tiesiog apsižvalgyti aplinkui.

Organizatoriai dalyvių klausė: ant kokio banknoto pavaizduotas Karo muziejus? Kiek medžių rūšių auga Laisvės alėjoje? Kas vyksta Kauno pilyje naktį?

Tiesa, ne visa informacija studentams išliko atmintyje. Pirmakursis Arnas teigė, kad po 6 valandas trukusio renginio tikrai neprisimena visų aplankytų vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.