Lietuvos kariai dalyvauja pratybose Ukrainos Lvovo srityje

Lietuvos kariuomenės Sausumos

Pratybose dalyvaujantys kariai treniruosis konvojavimo, patruliavimo, kovos su improvizuotais sprogstamaisiais užtaisais užduočių, daugiausia dėmesio skirdami pasirengimui tarptautinėms taikos rėmimo ir stabilizavimo operacijoms.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pratybose dalyvaujantys kariai treniruosis konvojavimo, patruliavimo, kovos su improvizuotais sprogstamaisiais užtaisais užduočių, daugiausia dėmesio skirdami pasirengimui tarptautinėms taikos rėmimo ir stabilizavimo operacijoms.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 15, 2014, 10:49 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:37 PM

Pratybose „Rapid Trident 2014“ Lietuvai atstovauja būrys pėstininkų žvalgų iš Karaliaus Mindaugo husarų ir Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionų ir keli štabo karininkai, iš viso 38 kariai. Pratybas organizuoja JAV pajėgų Europoje vadavietė, amerikiečiai atsiuntė apie 200 karių.

„Pratybos skirtos plėsti ir stiprinti JAV, NATO ir Partnerystės taikos labui programoje (PfP) dalyvaujančių šalių tarptautinį karinį bendradarbiavimą, NATO ir šalių partnerių kariuomenių tarpusavio sąveiką, taip pat prisidėti stiprinant regioninį stabilumą ir saugumą“, - teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.

Šiemet pratybose dalyvaus apie 1 300 karių iš 15 šalių – NATO ir šalių partnerių: Azerbaidžano, Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Gruzijos, Ispanijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Moldovos, Norvegijos, Rumunijos, Ukrainos, Vokietijos.

Pratybose dalyvaujantys kariai treniruosis konvojavimo, patruliavimo, kovos su improvizuotais sprogstamaisiais užtaisais užduočių, daugiausia dėmesio skirdami pasirengimui tarptautinėms taikos rėmimo ir stabilizavimo operacijoms, teigia ministerija.

Pratybos vyksta tuo metu, kai Ukrainos rytuose tęsiasi kariuomenės ir prorusiškų separatistų susirėmimai, nepaisant prieš devynias dienas paskelbtų paliaubų. Sekmadienį pranešta apie kovas prie Donecko oro uosto, o Kijevas apkaltino separatistus laužant paliaubas.

Ukraina ir Vakarai kaltina Rusiją remiant sukilimą Ukrainos rytuose, siunčiant karius ir ginkluotę. Maskva tai iki šiol oficialiai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.