Telšiškiams nerimą pasėjo dvi valandas trukę šaudymai

Sekmadienį telšiškius išgąsdino šūvių salvės. Susirūpinę žmonės skambino bendruoju pagalbos telefonu 112 klausdami, kas vyksta mieste. Telšių policijos budėtojas turėjo gyventojus raminti, kad joks karas neprasidėjo, o vyksta krašto apsaugos savanorių mokymai.

Sekmadienį policija gyventojus ramino, kad joks karas neprasidėjo, o vyksta krašto apsaugos savanorių mokymai.<br>G.Akavickienės nuotr.
Sekmadienį policija gyventojus ramino, kad joks karas neprasidėjo, o vyksta krašto apsaugos savanorių mokymai.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Sep 15, 2014, 6:12 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:21 PM

Telšių pėstininkų kuopos kaimynystėje gyvenantys žmonės skundėsi, jog per kelias valandas šaudymai gerokai įgriso, net užsidarius plastikinius langus neįmanoma būti namuose.   Gyventojai pasakojo, jog nuo šūvių pradėjo skaudėti galvas, o turintys augintinius pastebėjo, kad su kiekvienu šūviu šunys iš baimės krūptelėdavo.   Beje, šūvius girdėjo ne tik aplink kuopos būstinę gyvenantys telšiškiai, bet, galima sakyti, beveik pusė miesto.   Šaudė imitaciniais šoviniais   Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės štabo S5 skyriaus ryšiams su visuomene specialistas štabo seržantas Andrius Žemaitis pirmadienį teigė, jog didžiulį visuomenės susidomėjimą sukėlę šaudymai tebuvo paprasti Telšių kuopos mokymai - šaudė imitaciniais garsiniais šoviniais.  

Kariai savanoriai, tarp kurių nemažai merginų, šaudė automatiniais ginklais AK-4. Tai automatinis šautuvas, skirtas naikinti priešo gyvajai jėgai ir nešarvuotai bei lengvai šarvuotai technikai.   A.Žemaitis informavo, kad šaudymai prasidėjo sekmadienį 10 val. Telšiuose, Karaliaus Mindaugo g. 1 esančioje kuopavietėje. Paskutinis šūvis iššautas 12 val.   Pasak ryšiams su visuomene specialisto A.Žemaičio, laikas pasirinktas, kada žmonės jau nemiegojo. Todėl nesuprantąs, kodėl taip pasipiktino gyventojai.   Pašnekovo teigimu, kuopavietės teritorija aptverta. Tačiau šūvių garsas pasklido toli už teritorijos ribų.   Žada kraustytis į mišką   „Kariai savanoriai šaudė ne koviniais, o imitaciniais šoviniais. Jeigu galima rengti mokymus vietoje (Telšių mieste - autorės pastaba), tai kodėl važiuoti į Pagudonės poligoną. Tačiau atsižvelgdami į gyventojų nuomonę, kitą kartą mokymus rengsime miške“, - patikino A.Žemaitis.   Paklausus, kodėl apie Telšiuose, šalia daugiabučių, gyvenamųjų namų, vykdomus karių savanorių mokymus visuomenė nebuvo informuota per laikraščius, radiją, A.Žemaitis pripažino, kad tai negerai. Tačiau, jo nuomone, pėstininkų kuopos kaimynė - policija – turėjo nuraminti gyventojus.   „Kad visuomenė jautriai sureagavo į mokymus, vertinu teigiamai. Vadinasi, žmonės stebi, reaguoja, išsako pastabas“, - sakė kariškis.   Planiniai mokymai   Ne paslaptis, kad sekmadienio rytą šūvių iš lovos išverstam ne vienam telšiškiui į galvą atėjo mintis - gal jau ir pas mus prasidėjo karas, o sužinoję, kad vyksta mokymai, toliau mąstė, kad greičiausiai tai susiję su karo veiksmais Ukrainoje.   Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės štabo S5 skyriaus ryšiams su visuomene specialistas A.Žemaitis tvirtino, jog mokymai Telšiuose planiniai ir nesusiję su įvykiais Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.