Parduodamas garsiausias namas Lietuvoje - Kedžiams ten nebemiela

Norite apsigyventi name, į kurį neseniai buvo nukreiptos kone visų Lietuvos gyventojų akys? Tokią galimybę jums suteiks Vytautas ir Laimutė Kedžiai, parduodantys namą Klonio gatvėje Garliavoje. Atrodo, kad jie keliaus į JAV pas dukterį Neringą.

Kedžių namas Klonio gatvėje Garliavoje kelerius pastaruosius metus buvo teisėsaugos pareigūnų akiratyje.<br>N.Povilaičio nuotr.
Kedžių namas Klonio gatvėje Garliavoje kelerius pastaruosius metus buvo teisėsaugos pareigūnų akiratyje.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 17, 2014, 6:48 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:46 PM

Baimė atsidurti už grotų vieną po kito iš Lietuvos veja pedofilijos burbulo pūtėjus, rašo „Lietuvos rytas“.

Atrodo, kad įkandin Čikagoje prisiglaudusios N.Venckienės ir Rusijoje pasislėpusios jų kaimynės Olgos Girdauskienės į užsienį ketina sprukti ir Kedžiai.

Tad prokuratūra gali prarasti dar du svarbius liudytojus ir įtariamuosius.

71 metų L.Kedienė ir jos 75 metų vyras V.Kedys parduoda savo namą Garliavoje.

Už dviejų aukštų namą ir daugiau kaip 18 arų žemės sklypą jie norėtų gauti 449 900 litų.

Anot namą parduodančios nekilnojamojo turto agentūros darbuotojo, ši suma nėra galutinė.

Jeigu atsiras rimtas pirkėjas, norintis įsigyti namus, kuriuose gyveno ne tik Kedžiai, bet ir dviem žmogžudystėmis įtariamas jų sūnus Drąsius Kedys, šeimininkai sutiktų kainą sumažinti ir išsikraustytų skubiai.

Vilioja židiniu ir soliariumu

Parduodamas namas yra 257 kvadratinių metrų.

Pirmame aukšte įrengta virtuvė su valgomuoju bei 54 kvadratinių metrų svetaine.

„Joje esantis židinys suteikia namams jaukumo, o iš svetainės pateksite į lauko terasą“, – taip skelbime viliojami pirkėjai.

Taip pat nurodoma, kad pirmame aukšte yra du miegamieji kambariai (15,5 ir 17 kvadratinių metrų ploto), 11 kvadratinių metrų koridorius, 6 kvadratinių metrų vonia su tualetu, skalbimo patalpa ir katilinė.

Antras namo aukštas, kuriame kelerius metus gyveno D.Kedys su L.Stankūnaite ir dukrele, aprašomas dar patraukliau.

Nurodoma, kad jame yra 18 kvadratinių metrų virtuvė ir valgomasis, iš kurių patenkama į 55 kvadratinių metrų svetainę su židiniu.

Taip pat įrengti du miegamieji – 9 ir 14 kvadratinių metrų, erdvus vonios kambarys, kuriame yra soliariumas.

Vardija daug privalumų

„Įrengtos šildomosios grindys voniose ir virtuvėse, yra priešgaisrinė signalizacija, įdėti plastikiniai langai, internetas, atskiras įėjimas į antrą aukštą.

Namas statytas sau, todėl naudotos aukščiausios kokybės medžiagos. Kieme yra garažas vienam automobiliui. Namas ekonomiškas ir šiltas, erdvės patogiai suplanuotos – įtiks išrankiausiam klientui.

Tinkamas gyventi dviem šeimoms“, – privalumus išvardija Kedžiai ir pažymi, kad namą parduoda su virtuvės baldais ir buitine technika.

Skelbime nepamiršta ir aplinka. Nurodoma, kad aplinka skoningai įrengta ir viskas suderinta, kieme – betoninė danga, teritorija aptverta, privažiavimas asfaltuotas, taip pat įrengtos apšvietimo ir laistymo sistemos.

Slepia namo išorę

Atrodo, kad Kedžiai nenori, jog būsimi pirkėjai suprastų, kam priklausantį nekilnojamąjį turtą jie gali įsigyti.

Skelbime nėra nė vienos kiemo ar namo išorės nuotraukos, pagal kurias, tiek kartų matytas spaudoje ir per televizorių, būtų nesunku suprasti, kas namo šeimininkai.

Nufotografuotas tik namo vidus – Kedžių svetainė, tualetas su vonia ir prieškambaris bei mažai kam matytas D.Kedžio butas.

Kaip matyti iš pateiktų D.Kedžio kambarių nuotraukų, daugelio daiktų juose jau nėra – jie arba kam nors padovanoti, arba parduoti.

Neliko svetainėje ir stovėjusio minkštojo kampo, muzikinio centro, lovos, kurioje D.Kedys miegojo kartu su dukrele, atimta iš L.Stankūnaitės.

Šiame bute stovi tik treniruokliai, kuriuos N.Venckienė užrašė dukterėčiai kaip tėvo palikimą ir kurių mergaitei taip ir neatidavė.

Kai L.Stankūnaitė su dukterimi išvyko gyventi į užsienį, perimti D.Kedžio turtą buvo įgalioti moters tėvai Tatjana ir Stasys Stankūnai.

Jie dėvėtų D.Kedžio kojinių ir apatinių į savo namus vežtis nenorėjo, todėl rado jiems vietą nenaudojamame garaže.

Iki to laiko kuo greičiau perimti jų sūnaus palikimą Stankūnus spaudę Kedžiai, sužinoję, kur iškeliaus jų sūnaus „turtas“, nusprendė mergaitės palikimo niekur nevežti.

Kas tik gali, tas ir sprunka iš Lietuvos

* Kedžiai ne pirmi savo giminės atstovai, kurie vietoj parodymų prokuratūroje pasirenka bėglių dalią.

* Pirmoji iš Lietuvos paspruko jų duktė N.Venckienė su dabar jau penkiolikamečiu sūnumi.

* Supratusi, kad Seimas gali panaikinti jos teisinę neliečiamybę, Seimo posėdžio išvakarėse ji išvyko į Berlyną, iš kurio išskrido į JAV.

* Pernai gegužės 9 dieną buvo paskelbta jos tarptautinė paieška, tačiau prokurorai iki šiol teigia nežinantys, kur gyvena N.Venckienė, nors policija sako nustačiusi jos gyvenamąją vietą, o ir pati bėglė ne kartą buvo pastebėta vaikščiojanti Čikagos gatvėmis.

* Netrukus po N.Venckienės iš Lietuvos į Vokietiją paspruko ir jos pusbrolis Tadas Skučas su šeima.

* Garliavos kirpėjos Audronės Skučienės sūnus T.Skučas taip pat buvo aktyvus Garliavos įvykių dalyvis – jis dalyvavo prie Generalinės prokuratūros surengtoje bado akcijoje, aktyviai priešinosi 2009 metų gegužę po pirmojo teismo sprendimo grąžinti mergaitę L.Stankūnaitei į Klonio gatvę atvykusiam antstoliui.

* Jį buvo galima išvysti beveik visuose Kedžius ir Venckus palaikančiuose piketuose, o jo mažamečiai vaikai kartu su Venckų sūnumi prie Kauno apygardos prokuratūros visu balsu dainavo iškraipytą Lietuvos himną apie šalyje žaliuojančius „sysalus“ ir Lietuvą užgrobusius pedofilus.

* Tyrimas dėl himno išniekinimo vis dar atliekamas Panevėžio apylinkės prokuratūroje.

* Gegužės pabaigoje padus pasipustė ir Kedžių bei Venckų kaimynė O.Girdauskienė.

* Ji pabėgo į Rusiją po to, kai Kauno policijos tyrėjai beveik prieš dvejus metus pradėtame tyrime dėl poveikio L.Stankūnaitės dukteriai apklausė buvusį N.Venckienės sutuoktinį Aidą Venckų ir pusseserę Sonatą Žukauskienę.

* Mergaitės aukle save vadinusios O.Girdauskienės prokuratūra nespėjo nei apklausti, nei jai pareikšti įtarimų, todėl iki šiol nėra paskelbta ir jos paieška.

* Tyrėjai iki šiol neranda kauniečio Algimanto Rėklio, kuris pasakojo apie tai, kaip jį su ginklu esą buvo užpuolęs Vaidas Milinis, o jo tėvas Albertas Milinis, buvęs Kauno apygardos teismo pirmininkas, gindamas įsūnį sužlugdė jo verslą.

* Pradėjus ikiteisminį tyrimą buvo suabejota A.Rėklio psichikos sveikata.

* Ne kartą anksčiau su psichiatrais reikalų turėjusiam vyrui buvo skirta stacionarinė psichiatrijos ekspertizė, bet inžinieriumi ir bioenergetiku save vadinantis kaunietis dingo iš šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.