Kauno meras nesikeis – A. Kupčinskui atleisti pritrūko balsų

Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas išsaugojo postą – pritrūko balsų net įtraukti klausimą dėl nepasitikėjimo juo į miesto tarybos posėdžio darbotvarkę.

A.Kupčinskui nesunkiai pavyko išsaugoti postą.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Kupčinskui nesunkiai pavyko išsaugoti postą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Sep 18, 2014, 10:57 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:54 PM

Nepasitikėjimą A.Kupčinsku pareiškė 16 tarybos narių, tačiau opozicija gyrėsi surinkusi 23 tokio sprendimo rėmėjus. Atleisti merui iš pareigų Kaune reikia 21 balso.

Pasiūlymą įtraukti šį klausimą į tarybos darbotvarkę parėmė 20 tarybos narių. Balsavus dar sykį A.Kupčinsko oponentų skaičius dumažėjo dar vienu.

A.Kupčinskui priekaištauta dėl neva korupcinio stotelių stoginių įrengimo konkurso, prieštaringai vertinamos Laisvės alėjos rekonstrukcijos, savivaldybės skolų.

Kerštaudamas partijai „Tvarka ir teisingumas“ už pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos A.Kupčinskas pasiūlė iš vicemero pareigų atleisti šios partijos atstovą Vytautą Vasilenką. Šio klausimo svarstymui buvo pritarta.

„Tvarkiečio“ vietą turėtų užimti vadinamojo „auksinio balso“ savininkas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Kazimieras Nausėda. Jis į Kauną tarybą buvo išrinktas partijos „Jaunoji Lietuva“ sąraše, tačiau išgarsėjo itin dažnai keisdamas frakcijas.

Kai kurie tarybos nariai prasitarė, kad dar trečiadienį vakare K.Nausėda esą žadėjo palaikyti nepasitikėjimą meru A.Kupčinsku. Jo balsas ir buvo lemiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.