Pabradės poligone baigėsi pratybos „Ugninis griausmas 2014“

Ketvirtadienį Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje baigėsi tarptautinės artilerijos ir minosvaidžių padalinių pratybos „Ugninis griausmas 2014". Dvi savaites trukusiose pratybose buvo siekiama kelti Sausumos pajėgų artilerijos ir minosvaidžių padalinių kovinio rengimo lygį, treniruojant padalinius teikti netiesioginę ugnies paramą pėstininkų padaliniams.

Griaudint artilerijos pabūklams ir minosvaidžiams baigėsi tarptautinės pratybos „Ugninis griausmas 2014“.<br>V.Eivos nuotr.
Griaudint artilerijos pabūklams ir minosvaidžiams baigėsi tarptautinės pratybos „Ugninis griausmas 2014“.<br>V.Eivos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 5:00 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:03 PM

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, baigiamąjį mokymų etapą stebėjęs pratybų vadovas pulkininkas leitenantas Aleksiejus Gaiževskis džiaugėsi karių profesionalumu.

„Visi pratybose dalyvavę kariai, tiek Lietuvos, tiek JAV, nepriekaištingai susitvarkė su jiems skirtomis užduotimis. Dvi savaites trukę mokymai tarptautiniams netiesioginės ugnies paramos padaliniams leido išmokti bendrai koordinuoti veiksmus siekiant bendro tikslo. Puikūs pratybų rezultatai kalba patys už save – JAV ir Lietuvos kariai geba vykdyti bendrus kovinius veiksmus, bet kokiomis mūšio sąlygomis“, – po pratybų teigė plk. ltn. A. Gaiževskis.

Pratybose nuo rugsėjo 8 d. dalyvavo Sausumos pajėgų minosvaidininkų būriai, šaudantys 120 mm ir 60 mm minosvaidžiais, ir 105 mm haubicų baterija. Kartu su jais tarptautiniuose mokymuose veikė JAV 173-osios oro desanto brigados minosvaidininkai su 120 mm, 81 mm ir 60 mm minosvaidžiais ir 4-319 lauko artilerijos 105 mm haubicų būrys. Sausumos pajėgų organizuotose pratybose daugiau nei trys šimtai Sausumos pajėgų ir JAV karių dalijosi įgyta patirtimi ir tobulino įgūdžius naudodami minosvaidžius, artilerijos pabūklus-haubicas ir ugnies valdymo priemones.

Kariai atliko kovinius šaudymus įvairių tipų šaudmenimis, priešakiniai stebėtojai su ugnies valdymo centrais treniravosi vykdyti ugnies iškvietimo ir koregavimo procedūras. Minosvaidininkai ir artilerijos vienetai taip pat ugnimi paremė pėstininkų kuopos veiksmus gynybos ir kontratakų operacijose.

Šiais metais minosvaidžių ir artilerijos padalinių pratybos yra tarptautinės, jose Lietuvos sausumos pajėgų vienetai treniruojasi kartu su sąjungininkų padaliniais. Pratybas organizuoja Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centras, kuriame rengiami minosvaidininkai Sausumos pajėgų padaliniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.