Tarp apdovanojimų laureatų - A.Adamkienė bei V.Povilionienė

Vilniaus universiteto šv. Jonų bažnyčioje rugsėjo 22 dieną 18 valandą prasidės jubiliejinė penktoji apdovanojimų „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ ceremonija, kurios metu bus pagerbti 13 Lietuvai ir jos sostinei nusipelniusių asmenybių.

Veronika Povilionienė apdovanojama už didžiulius nuopelnus Lietuvos liaudies. menui<br>V.Balkūno nuotr.
Veronika Povilionienė apdovanojama už didžiulius nuopelnus Lietuvos liaudies. menui<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:03 PM

Prieš penkerius metus kilusi iniciatyva apdovanoti asmenis už ypatingus nuopelnus Vilniui ir Tautai sulaukė pripažinimo ir palaikymo visuomenėje, prie jos aktyviai prisidėjo M. ir J. Šlapelių muziejus, LR Krašto apsaugos bičiulių klubas, Vilniaus m. rotušė, Vilniaus ainių klubas.

Apdovanojimų komisiją papildė ir 26 valstybės gynybines galias stiprinančias visuomenines organizacijas vienijanti Nevyriausybinių organizacijų koordinacinė taryba (NOKT).

Apdovanojimų Komisijos pirmininku išrinktas Medininkų tragediją išgyvenęs kunigas Tomas Šernas, o kancleriu – Saulius Povilaitis. Jo vadovaujama įmonė nemokamai sukūrė ir tebegamina I ir II laipsnio medalius, kuriais pagerbiami nominantai, bei iki šiol aktyviai remia ir visapusiškai skatina komisijos veiklą.

Per penkerius metus medaliais buvo nominuotos Medininkų bei Sausio 13-osios aukos, aktyvūs Lietuvos Laisvės kovų dalyviai, Parlamento ir kitų Lietuvai svarbių objektų gynėjai bei asmenys didvyriškai atlikę savo profesinę ir pilietinę pareigą 1991 m. sausio įvykių metu, LR karininkijos ir kitų statutinių organizacijų atstovai, kai kurie signatarai, pirmosios Lietuvos Vyriausybės nariai, ne vienas iškilus meno, mokslo, kultūros atstovas.

Medaliais yra apdovanoti poetas Just. Marcinkevičius, prof. V.Landsbergis, Islandijos – pirmosios pripažinusios Lietuvos nepriklausomybę – tuometinis užsienio reikalų ministras J. Baldvin Hannibalsson, vienas žymiausių iš Lietuvos žydų rašytojų G. Kanovičius ir daugelis kitų, palikusių ryškų pėdsaką ant Tautos ir jos Sostinės atminimo sienos

Šiemet bus pagerbti apdovanojimais šie neabejotinai iškilūs ir didžiai nusipelnę Lietuvai žmonės:

A. Adamkienė – už dėmesį bei paramą Lietuvos vaikams ir įvairiapusę labdaringą veiklą,

prof. E. Gudavičius – už Lietuvos istorijos puoselėjimą,

prof. R. Grigas – už sociologijos ir etnokultūros darbus, patriotinę veiklą,

choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas V. Miškinis – už jaunosios muzikų kartos ugdymą,

dirigentas prof. S. Sondeckis – už ilgametį Lietuvos kultūros ir muzikos propagavimą,

fotomenininkas A. Sutkus – už indėlį į Lietuvos fotografijos meną, V. Povilionienė – už didžiulius nuopelnus Lietuvos liaudies menui,

kompozitorius ir atlikėjas P. Vyšniauskas – už tarptautinę koncertinę veiklą ir nuopelnus Lietuvos džiazo kultūrai,

menininkas P. Repšys – už neeilinius nuopelnus grafikos ir monumentaliųjų menų srityse,

Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorius M. Jakobas – už aktyvią pedagoginę veiklą ir nuopelnus Lietuvos žydų bendruomenei ugdant jaunąją kartą,

poetas T. Venclova - už disidentinę ir kultūrinę veiklą, neeilinius nuopelnus Lietuvos Laisvės siekiui,

režisierius A. Matelis – už išskirtinius pasiekimus ir pasaulinį pripažinimą kino dokumentikoje,

Lietuvos ambasadorė Jungtinėje Karalystėje A. Skaisgirytė-Liauškienė – už nuopelnus atkuriant ir įtvirtinant Lietuvos Nepriklausomybę.

Susirinkusiems roko grupė „Rebelheart“ dovanos išskirtinį akustinį koncertą po šv. Jonų bažnyčios skliautais. Įėjimas laisvas miesto visuomenei bei sostinės svečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.