Po „Lietuvos ryto“ publikacijos ministras kreipėsi į STT

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas penktadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą prašydamas informuoti, ar Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie VRM direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus atžvilgiu šiuo metu yra atliekamas ikiteisminis ar kitoks tyrimas.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovo K.Jucevičiaus karjera kybo ant plauko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovo K.Jucevičiaus karjera kybo ant plauko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2014, 2:14 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 10:02 AM

Ministro rašte taip pat prašoma informuoti, koks K. Jucevičiaus procesinis statusas šiame tyrime, ar jam yra pareikšti įtarimai, paskirtos kardomosios priemonės ar taikytos kitos procesinės prievartos priemonės.

Ketvirtadienį vidaus reikalų ministras pavedė VRM Teisės ir vidaus tyrimų departamento generalinei inspektorei skubiai atlikti tarnybinį patikrinimą dėl informacijos, paviešintos „Lietuvos ryto“ publikacijoje „Nelegalus seklys pasėjo baimę tarp pareigūnų“. Dėl to paties jis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Kaip ketvirtadienį skelbiama dienraštyje „Lietuvos rytas“, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovo Kęstučio Jucevičiaus karjera kybo ant plauko. Manoma, kad tokia padėtimi gali pasinaudoti valdžios atstovai, norintys, jog jis padėtų suvesti sąskaitas su jiems neįtinkančiais verslininkais.

„Gali būti, kad teisėsaugos sistemą kontroliuoti pasišovusi prezidentė Dalia Grybauskaitė gavo galingą ginklą – garsiausio nelegalaus seklio Juzefo Kozubovskio, kuris išdrįso rinkti informaciją apie Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovus, archyvus.

Kalbama, kad šis buvęs advokatas už galimybę nutraukti jam iškeltą baudžiamąją bylą sutiko ne tik bendradarbiauti su teisėsauga, bet ir perduoti per kratas nerastą informaciją apie korumpuotus teisėsaugos pareigūnus.

Yra duomenų, kad su J.Kozubovskio archyvu buvo supažindinti ir šalies vadovai.

FNTT vadovo generolo K.Jucevičiaus likimą lems jo akistata su buvusiu FNTT Vilniaus apygardos skyriaus viršininko pavaduotoju Nerijumi Zulonu, kuris šiuo metu yra koncerno „MG Baltic“ Saugos tarnybos vadovas.

Vilniaus apygardos prokuroro Giedriaus Tarasevičiaus šantažavimu įtariamas J.Kozubovskis buvo sulaikytas birželio 3 dieną savo advokatų kontoros patalpose.

Tuo pat metu buvo atliekamos kratos jo ir jo artimųjų namuose, advokatų kontoroje. STT agentai tikėjosi aptikti J.Kozubovskio archyvą, apie kurį jau seniai sklido legendos.

Per kratas pareigūnai rado daug įdomios medžiagos. O patikrinę kieme stovintį visureigį agentai aptiko ir pareigūnams sekti naudotus perukus, modernios klausymosi per atstumą įrangos, didelį juodą lagaminą su garso bei vaizdo įrašais ir kai kuriais dokumentais.

Tačiau greitai paaiškėjo, kad šiame lagamine buvo tik nedidelė dalis sukaupto archyvo – sovietiniais laikais žvalgybos paslapčių mokytas J.Kozubovskis sugebėjo per jam ištikimus žmones USB atmintinėje sukauptą informaciją per kratą nuleisti į tualeto kanalizacijos vamzdį.

Iškart po sulaikymo J.Kozubovskis ėmė priekaištauti pareigūnams, kad jie sutrukdė jam sekti FNTT vadovą K.Jucevičių, šešėliniame pasaulyje vadinamą Balerina, ir rinkti jį kompromituojančius duomenis“, – be kita ko, rašo „Lietuvos rytas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.