Valdantieji didžiuosiuose miestuose gali kelti bendrą kandidatą

Valdantieji neatmeta, kad kitais metais vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose kels bendrus kandidatus nuo koalicijos didžiuosiuose šalies miestuose.

R.Paksas siūlo kelti bendrus kandidatus į merus savivaldybių tarybų rinkimuose visoms trims valdančiosios koalicijos partijoms.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Paksas siūlo kelti bendrus kandidatus į merus savivaldybių tarybų rinkimuose visoms trims valdančiosios koalicijos partijoms.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-09-19 12:52, atnaujinta 2018-01-30 10:51

„Iš tikrųjų aš pasiūliau koalicijos partneriams, kad mes galėtume bendradarbiauti būsimuosiuose savivaldos rinkimuose“, – penktadienį po valdančiųjų Politinės tarybos patvirtino partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas.

Pasak jo, kokia forma tai bus daroma – diskutuotinas klausimas, tačiau, pavyzdžiui, valdantieji esą galėtų remti vieną kandidatą antrame mero rinkimų ture.

„Kaip suprantu, partneriai pritaria“, – teigė R. Paksas.

Tokiam siūlymui pritarimą išreiškė ir Darbo partijos vadovė, Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Mes iš esmės tikrai diskutuosime. Yra sudaryti rinkimų štabai, ir pirmadienį taryboje (Darbo partijos taryboje. – ELTA) bus pristatyta ir mūsų rinkimų strategija, ir mes, priimdami pasiūlymą, kalbėsime ir diskutuosime taryboje“, – patikino politikė.

Savivaldybių tarybų rinkimai, kuriuose pirmą kartą merai bus renkami tiesiogiai, vyks 2015 m. kovo 1 d.

Jau aišku, kad Vilniaus liberalus į savivaldos rinkimus ves teisininkas, ekonomistas, buvęs teisingumo ministras, Seimo narys Remigijus Šimašius. Konservatoriai Vilniaus mero rinkimuose ketina kelti buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės kandidatūrą, socdemai – atsakingojo sekretoriaus, buvusio Vilniaus administracijos direktoriaus, nuteisto dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, Gintauto Palucko kandidatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.