Lietuva prabilo apie paramą naujajai Irako vyriausybei

Lietuva remia naująją Irako vyriausybę, kuri turėtų išlikti įtrauki ir atstovauti visų visuomenės grupių interesams, Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdyje penktadienį sakė Lietuvos nuolatinė atstovė Jungtinėse Tautose ambasadorė Raimonda Murmokaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2014, 11:42 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 7:15 AM

„Vieningas, demokratiškas Irakas, vadovaujamas įtraukios, visoms socialinėms, politinėms, religinėms ir etninėms visuomenės grupėms atstovaujančios vyriausybės, yra vienintelis priešnuodis, galintis sustabdyti radikalaus ekstremizmo, keliančio grėsmę Irako išlikimui, plitimą,“ – posėdyje teigė Lietuvos atstovė.

Kalbėdama apie radikaliojo ekstremizmo, visų pirma ISIL teroristinės grupuotės keliamas grėsmes, ambasadorė R.Murmokaitė pabrėžė, jog nė viena tautinė ar religinė mažuma ISIL užimtose teritorijose nėra saugi. Mažumos, kaip Irako krikščionių bendruomenė, kuri yra sudėtinė ir neatsiejama daugialypės Irako visuomenės dalis, yra persekiojamos, verčiamos keisti tikėjimą, žudomos. Lietuvos atstovė atkreipė dėmesį, kad kova prieš ISIL grupuotę yra vienas iš daugelio svarbių naujajai Irako vyriausybei tenkančių uždavinių. Ypač svarbu užkirsti kelią ISIL ekspansijai ir teroristų verbavimui, būtina spręsti ir užsienio kovotojų teroristų problemą.

Lietuvos atstovė pasveikino JAV iniciatyvą ateinančią savaitę surengti valstybių vadovų lygio specialų JT Saugumo Tarybos posėdį užsienio kovotojų teroristų tema.

JT Saugumo Tarybos posėdis dėl padėties Irake sušauktas Saugumo Tarybai pirmininkaujančių JAV iniciatyva, siekiant išreikšti paramą naujajai Irako vyriausybei, jos pastangoms kovoti su teroristine grupuote ISIL ir šalį apėmusia humanitarine krize. Saugumo Tarybos posėdžiui pirmininkavo JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry. Jame dalyvavo Irako ir dar 18 valstybių užsienio reikalų ministrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.