Kariškiai ir pasieniečiai pratybose ieškojo „žalių žmogeliukų“

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai ir Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės savanoriai dalyvavo pratybose, kurių metu panaudojant tarnybinį VSAT šunį buvo ieškoma neteisėtai į šalį patekusių, sprogmenimis apsirūpinusių ir neteisėta veikla užsiimančių asmenų, po Krymo aneksijos ir įvykių Ukrainoje gavusių bendrinį „žalių žmogeliukų“ pavadinimą.

Kariškiai ir pasieniečiai pratybose mokėsi kovoti su „žaliais žmogeliukais“.<br>VSAT nuotr.
Kariškiai ir pasieniečiai pratybose mokėsi kovoti su „žaliais žmogeliukais“.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2014, 6:55 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:25 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pagrindinis Kretingoje vykusių pratybų tikslas - derinti pasieniečių ir kariškių bendrus veiksmus, dalintis patirtimi.

Pagal pratybų legendą, X mieste buvo grupuotė asmenų, kurie nelegaliai kirto valstybės sieną. Jie turėjo tikslą įtraukti kuo daugiau jaunuolių vykti į sukarintą stovyklą. Verbuotojų „buveinė“ buvo sunkvežimis, šalia jo pažeidėjai laikė sprogmenis ir amuniciją.

Pratybų pradžioje kariškiai patruliavo Kretingos gatvėse. Išsiaiškinę, kur yra pažeidėjų grupė, savanoriai pasitelkė pasieniečius, tarp kurių buvo VSAT kinologas su tarnybiniu labradoru Lego.

Pasieniečiai šturmavo sunkvežimį ir sulaikė pažeidėjus. Vėliau pasieniečių tarnybinis šuo netoliese aptiko šovinių ir sprogmenų.

Pasibaigus mokymams institucijų atstovai aptarė jų rezultatus bei iškilusius klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.