Premjeras nesijaudina dėl G. Palucko praeities

Lietuvos socialdemokratų partijos

Socialdemokratai patvirtino G.Palucką kandidatu į sostinės merus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Socialdemokratai patvirtino G.Palucką kandidatu į sostinės merus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 22, 2014, 4:33 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:55 AM

LSDP Vilniaus miesto skyrius šeštadienį patvirtino partijos atsakingąjį sekretorių G.Palucką kandidatu į sostinės merus.

„Čia praktiškai kiekvienas vadovas gali papulti po tokia kvaila situacija, kada, žinote, atneša dokumentus, kuriuose yra parašai ir Teisės departamento vadovo, ir kitų specialistų, o administracijos direktoriui belieka patvirtinti ir tapti atsakingu už tų aktų įgyvendinimą, o po to pasirodo, po kurio laiko, kad įvyko kažkokie pažeidimai viešuosiuose pirkimuose, ir faktiškai yra kaltinamas tas, kas užėmė administracijos direktoriaus pareigas“, - LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva“ pirmadienį kalbėjo A.Butkevičius.

Paklaustas, ar neskaidri praeitis netrukdys G.Paluckui konkuruoti su kitų partijų kandidatais, A.Butkevičius vardijo geras savybes, kuriomis, pasak jo,m pasižymi partijos kandidatas į Vilniaus mero postą.

„Žmogus yra labai greitai besiorientuojantis situacijose priimant reikalingus sprendimus, labai aiškiai išskiria, kokios yra problemos ir yra labai reiklus. Aš tuo įsitikinau, kai buvau susisiekimo ministro pareigose ir kalbėjome apie kelių infrastruktūros plėtrą, ir puikiai atsimenu, kad pareikalaudavo labai greitai iš savo specialistų, kad visi tie projektai būtų įgyvendinami kuo greičiau. Ir žmogiškąja prasme yra gana geromis vertybėmis žmogus apdovanotas“, - apie partijos kolegą kalbėjo premjeras.

Buvęs Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius G.Paluckas 2010 metais Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo sprendimu buvo pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo.

Teismas konstatavo, kad G.Paluckas piktnaudžiavo tarnyba graužikų naikinimo paslaugų Vilniaus mieste viešojo pirkimo konkurso metu. Po metų Vilniaus apygardos teismas valdininką išteisino, tačiau patenkinęs prokuratūros skundą Lietuvos Aukščiausiasis Teismas galutinai paskelbė, kad politikas iš pradžių nuteistas pagrįstai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.