Lankotės viešajame tualete? Jums reikėtų pasisaugoti

Prieš tūpdamos atlikti gamtinių reikalų viešajame tualete moterys turėtų pirmiau pažvelgti žemyn, ar apačioje netūno iškrypėlis, šviesdamas žiebtuvėliu į viršų. Nenumaldomos aistros slapčia stebėti moteris apimti sutrikusios psichikos vyrai nesibodi slėptis net dvokiančioje duobėje.

Iš duobės ištrauktas vyriškis prisipažino norėjęs paspoksoti į moteris.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Iš duobės ištrauktas vyriškis prisipažino norėjęs paspoksoti į moteris.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 23, 2014, 11:17 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 10:36 PM

Vilniaus policija išsiaiškino, kokiomis aplinkybėmis praėjusį penktadienį viešojo tualeto duobėje ant Trijų Kryžių kalno atsidūrė vyriškis. Paaiškėjo, jog jis tenkino iškrypėlišką aistrą, norėdamas paspoksoti į gamtinius reikalus atliekančias moteris. Vyriškiui skirta bauda, bet psichologai sako, jog baudomis psichinių iškrypimų išgydyti neįmanoma.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, pranešimo apie netikėtą radinį viešajame Vilniaus tualete sostinės pareigūnai sulaukė praėjusį penktadienį, rugsėjo 19 d. Turistų grupę lydėjęs gidas policijai pranešė, kad ant Trijų kryžių kalno apsilankę užsienio turistai užsuko į čia esantį viešąjį tualetą ir netikėtai duobėje pastebėjo žmogų.

Iškrypėlį nubaudė

Į įvykio vietą nuskubėjo policijos patruliai ir greitosios pagalbos medikai. Jie taip pat įsitikino, kad duobėje yra žmogus. Vyriškis buvo gyvas ir nesužalotas. Medikų pagalbos jam neprireikė.

Vyras buvo ištrauktas ir nuvežtas į policijos komisariatą. Nustatyta, jog ištrauktasis iš duobės – 62 metų G.K.

Jis prisipažino jaučiantis nesveiką potraukį stebėti, kaip gamtinius reikalus atlieka moterys. Todėl jis ir įsirangė į viešojo tualeto duobę.

G.K. Nubaustas administracine tvarka už smulkų chuliganizmą, jam skirta 200 Lt. bauda.

Viešojo tualeto duobėje besislapstantį vyriškį Klaipėdoje prieš 4 metus yra užklupęs tuometis Seimo narys Evaldas Jurkevičius. Jis gaudė iškrypėlį, bet tas paspruko.

Įtaria kaprofiliją

Psichologas Andrius Kaluginas sakė, jog potraukis spoksoti į nuogas moteris viešose vietose yra psichikos nukrypimas, vadinamas vuajerizmu. Tai – asocialaus elgesio apraiška.

„Tačiau kai žmogus įsirango į tualeto duobę, jau gali būti sunkesnės psichopatologijos formos požymis. Tai gali būti kaprofilija – kai jaučiamas malonumas per sąlytį su fekalijomis. Tokį žmogų turėtų ištirti psichiatras, psichologinės konsultacijos neužtenka“, - aiškino A.Kaluginas.

Iškrypėlių, tykančių moetrų tualetuose, pagaunama ir Amerikoje. Prieš kelis metus Kolorado valstijos policija areštavo vyrą, kuris jogos festivalio Boulderyje metu slėpėsi kilnojamo tualeto rezervuare. Sulaikytas trisdešimtmetis Luke‘as Chrisco apkaltintas įstatymą pažeidžiančiu seksualinio pobūdžio kontaktu bei aplinkinių teisės į privatumą pažeidimu.

Vieną jogos festivalio dalyvė bandė pasinaudoti kilnojamu tualetu. Užėjusi į vidų ir pakėlusi dangtį ji pastebėjo apačioje kažką judant. Moteris spruko iš tualeto ir paprašė pagalbos pro šalį ėjusio vyriškio, kuris aptiko rezervuare besislepiantį iškrypėlį. Užkluptas iškrypėlis akimirksniu išsirangė iš duobės ir užsirakino tualete, o praėjus maždaug 10 minučių jam pavyko pasprukti. Policijos pareigūnai apibūdino nusikaltėlį kaip „aukštą liesą išmatomis išsitepusį vyrą“. Beveik dviejų metrų ūgio ir tik 72 kg sveriantis L.Chrisco policijos buvo sučiuptas po kelių valandų netoli viešojo transporto stotelės. Vienas pareigūnas pastebėjo Boulderio išvietės įsibrovėlį primenantį asmenį ir pranešė apie tai kolegoms. Boulderio pareigūnai padėkojo vietos gyventojams už naudingą informaciją, kurios dėka pareigūnams pavyko sulaikyti iškrypėlį.

Ekshibicionistai pavojingesni

Psichologas A.Kaluginas aiškino, jog vuajeristai dažniausiai nėra agresyvūs, jie vengia pasirodyti stebimiems objektams.

„Žinoma, jei tokį stebėtoją moterys pamato, jas ištinka šokas, iššaukiantis koktumo pojūtį“, - pripažino psichologas.

Vis tik Lietuvoje moteris daugiausiai gąsdina ne vuajeristai, o kur kas pavojingesni socialiniu požiūriu ekshibicionistai. Tai vadinamieji „demonai“ - vyrai, tykojantys moterų ar vaikų parkuose, pamiškėse, o kartais – ir viešose vietose.

„Jų tikslas yra išgąsdinti auką, jie jaučia malonumą, kai auka šaukia, garsiai reiškia neigiamas emocijas“, - aiškino A.Kaluginas.

Šių metų vasarą Šiaulių apylinkės teismas eilinį kartą teisė 60 metų Vaclovą Kosciušką, nutvertą masturbuojantis prie Šiaulių dramos teatro. Nuolat baudžiamas administracinėmis nuobaudomis V.Kosciuška jau daug metų nesiliauja gąsdinti ir kelti pasibjaurėjimą aplinkiniams, viešai demonstruodamas lytinius organus.

Šią vasarą Vilniaus policija taip pat gaudė lytinius organus viešai demonstravusį iškrypėlį Vaikų gatvėje.

„Ekshibicionizmas yra iškreipta narcizo, perdėto gėrėjimosi savimi komplekso forma. Taip, tai asocialus elgesys, baudžiamajame kodekse apibrėžiamas kaip chuliganizmas. Bet šiuo atveju baudos bejėgės“, - pripažino psichologas A.Kaluginas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.