Minimalus atlyginimas didinamas iki 1035 litų

Vyriausybė posėdyje Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teikimu nutarė nuo šių metų spalio 1 dienos didinti minimalią mėnesinę algą (MMA) iki 1035 litų (300 eurų), minimalųjį valandinį atlygį – 6,27 Lt (1,82 euro). Šiuo metu MMA siekia 1000 Lt, ji buvo didinama 2012 metų gruodį.

Šiuo metu MMA siekia 1000 Lt, ji buvo didinama 2012 metų gruodį.<br>Nuotr. iš archyvo
Šiuo metu MMA siekia 1000 Lt, ji buvo didinama 2012 metų gruodį.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2014, 4:50 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 8:08 PM

Išankstiniais skaičiavimais, valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų lėšų poreikis (su socialinio draudimo įmokomis) 2014 m. spalio-gruodžio mėnesiais sudarytų apie 5 mln. litų, 2015 m. – daugiau kaip 20,4 mln. Lt (5,9 mln. eurų).

„Politinis sprendimas, kad bus didinama MMA iki 300 eurų, jau buvo priimtas prieš kelias savaites ir buvo pasakyta, kiek maždaug papildomai reikės biudžetinėms organizacijoms surasti šiais metais pinigų, t. y. apie 5 mln. litų, ir vadovaujantis tokiu principu, pirmiausia, politinis sprendimas turėtų būti įgyvendintas“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė Ministras Pirmininkas.

Pasak Premjero, apie MMA didinimą iki 305 eurų nuo 2015 metų sausio 1 dienos šiuo metu kalbėti per anksti. Tai esą priklausys nuo šalies finansinės padėties.

„Jeigu mes matysime savo finansines galimybes nuo ateinančių metų vidurio, tai galėsime tada pradėti diskutuoti“, – teigė A. Butkevičius.

Tiesa, Premjeras negalėjo atsakyti, kiek nuo ateinančių metų yra galimybė didinti MMA.

„Negaliu pasakyti. Gali ir jokių galimybių nebūti, žiūrint į geopolitinę padėtį. Bet būkime optimistais“, – ragino Vyriausybės vadovas.

Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės teigimu, MMA kitais metais galima būtų pakelti šimtu litų. Premjero vertinimu, tai šiuo metu, ypač, kai sumažėjęs eksportas, gamyba žemės ūkio perdirbimo įmonėse, sudėtinga prognozuoti.

„Tikrai nesiryžčiau būti tokiu prognozuotoju, per dideliu optimistu“, – sakė A. Butkevičius.

MMA didinimui yra pritarusi ir Trišalė taryba.

Anksčiau A. Butkevičius yra sakęs, kad MMA kitais metais dar kartą būtų galima didinti po savivaldybių tarybų ir merų rinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.