Saldžiausias žodis moteriai – globėja

Moterys puikiai žino, kas padeda išgarsėti. Ogi užtenka pasiskelbti kieno nors globėja.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Sep 25, 2014, 7:58 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:49 PM

Antai politiniu kankiniu pasiskelbusio pašalinto prezidento R.Pakso duktė I.Stumbrienė tapo paramos projekto „Pirk dramblį“ globėja. Ir ji nuo šiol Kauno zoologijos sode turi savo globotinį – kilniųjų erelių jauniklį Kauną.

I.Stumbrienė pasekė tėvo pėdomis. R.Paksas kadaise šiame zoologijos sode irgi globojo kilnųjį erelį, pavadintą Bertu Rolandu.

Nieko nuostabaus, kad Seimo pirmininkę L.Graužinienę taip pat traukia globoti skraiduolį.

Tiesa, politikės globotinio tik pavardė paukštiška. Tai – lenktynininkas B.Vanagas.

Trečią kartą iš eilės ateinančių metų pradžioje Dakaro ralyje dalyvausiančio B.Vanago komandai L.Graužinienė įteikė Lietuvos istorinę vėliavą (Vytį). Ją lenktynininkas turėtų perduoti Pietų Amerikoje gyvenantiems lietuviams.

Gali būti, kad tokiai akcijai L.Graužinienę įkvėpė pasiskraidymas motociklu švenčiant Baltijos kelio 25-metį.

Tuo metu, kai valdžios vyrai ir moterys švęsti suvažiavo limuzinais, Seimo pirmininkė su Rokiškio baikeriais prabirbė motociklu „Harley-Davidson“.

Bet tai tik kruopelės, palyginti su prezidente. D.Grybauskaitė bene dažniausiai įsijaučia į globėjos vaidmenį. O ką? Naudinga ir jai, ir tam renginiui. Ji – renginio veidas, o pavardė suteikia suvažiavimui ar šventei svorio.

Todėl D.Grybauskaitė tapo pirmosios Lietuvos jūros dienos Šventojoje paminėjimo 80-mečio, Baltų vienybės dienos, Metų kaunietės, Dainų šventės, Hanzos dienų Kaune globėja. Prezidentė globojo net skandalais išgarsėjusias TAFISA pasaulio žaidynes „Sportas visiems“ Šiauliuose.

Regis, garsioms moterims nesvarbu, ką globoti – erelį, lenktynininką ar kokį Vilniuje gyvenančių kupiškėnų sambūrį. Pats žodis „globėja“ labai jau mielas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?