Pasiųsti į cypę daug proto nereikia

Žavi Visagino merė D.Štraupaitė net baisiausiame košmare negalėjo įsivaizduoti tokio scenarijaus: grėsmingi pareigūnai ją antrankiais sukaustytomis rankomis atveda į teismą, o nuožmus teisėjas pasiunčia mėnesiui už grotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Sep 26, 2014, 7:36 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:58 PM

Ši moteris iki spalio pabaigos turės gyventi greta žudikų, plėšikų, kvaišalų prekeivių ir recidyvistų, kurie jau buvo nuteisti pagal daugelį Baudžiamojo kodekso straipsnių.

STT tyrėjai D.Štraupaitę įtaria piktnaudžiavimu tarnyba – dešimt Visagino savivaldybės darbuotojų esą galėjo dirbti privačiuose savivaldybės tarnautojų namuose bei ūkiuose.

Galbūt politikė tikrai pamynė įstatymą. Vis dėlto susidaro įspūdis, kad teisės sergėtojai dažnai eina lengviausiu keliu – įtariamąjį iškart uždaro, nors vadovaujantis protingumo kriterijais galima pritaikyti ir ne vieną kitokią kardomąją priemonę.

Beje, to paties Panevėžio apylinkės teismo „svetingumą“ yra pajutęs ir buvęs Lietuvos krepšinio federacijos sekretorius M.Balčiūnas, kuriam buvo paskirtas 20 parų suėmimas. Žinomą krepšinio specialistą tąkart nuo nelaisvės išgelbėjo aukštesnės instancijos Panevėžio apygardos teismas.

D.Štraupaitė gali tik pavydėti kolegoms iš kitų rajonų – Birštono merei N.Dirginčienei ir Lazdijų rajono merui A.Margeliui, kurie prieš kelerius metus taip pat buvo pakliuvę į STT agentų tinklus.

Nors abu šie merai buvo įtariami piktnaudžiavimu tarnyba, jie buvo palikti laisvėje – prokurorai jiems pritaikė gerokai švelnesnes kardomąsias priemones.

Aišku, D.Štraupaitė turbūt sutiktų ir daugiau kaip mėnesį praleisti areštinėje, jeigu žinotų, kad jos bylą ištiks kitų garsiai nuskambėjusių, bet tyliai sunykusių tyrimų likimas.

Mat STT veikėjai per anksti buvo pasigyrę sėkmingai kovojantys su korumpuotais politikais, nes tiek N.Dirginčienę, tiek A.Margelį teismai išteisino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.