Palanga visus pakvietė pasistiprinti prieš žiemą

Lyg neseniai praėjusios vasaros aidas – Palangos centrinė pėsčiųjų

Stalų šventės Palangoje akimirkos.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Stalų šventės Palangoje akimirkos.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Sep 27, 2014, 6:08 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 10:13 AM

J.Basanavičiaus gatvėje boluoja prekeivių palapinės, iš kurių sklinda čia pat čirškinamų gardžių valgių kvapas, o prie gatvėje išrikiuotų stalų susėdę palangiškiai ir kurorto svečiai smagiai užkandžiauja kilnodami alaus bokalus.

Tūkstančio stalų švente vadinama mugė į kurortą priviliojo nemažą minią žmonių, kurie vaikštinėdami alėja rinkosi patinkančius valgius.

Tačiau išsirinkti buvo nelengva. Į gatvę savo virtuves iškėlusios kurorto kavinės siūlė bulvinių blynų su priedais, ant žarijų keptos mėsos ir žuvies, garavo ką tik išvirta žirnių košė su spirgučiais, nosį kuteno ir apetitą kėlė aplink tvyrantis troškintų kopūstų ir virtų dešrų kvapas.

Ramiai praeiti pro valgiais nuklotus prekystalius buvo įmanoma tik prie kažkurio stalo prisėdus ir stipriai užkirtus.

Sočiai pavalgius buvo galima sudalyvauti ir šventės atrakcijose. Palangos krepšinio komandos nariai visiems siūlė išbandyti rankos taiklumą ir įskraidinti kamuolį į gatvėje pastatytą krepšį.

Tokiai pagundai neatsispyrė ne tik Palangos miesto vadovai, bet ir kartu su jais šventėje dalyvavusi kurorto viešnia Vokietijos Bergeno miesto merė Andrea Kioster.

Keramikės Inetos Švilpalės kūrybinėse dirbtuvėse kiekvienas galėjo pamėginti ką nors nulipdyti iš molio ir savo rankomis sukurti keraminį suvenyrą. Prie Kurhauzo veikė audėjų „meistarnė“, kurioje buvo mokoma austi senosiomis audimo staklėmis.

Lietuvos sveikuolių sąjunga originaliai pasiūlė išgerti šviežiai spaustų daržovių ir vaisių sulčių. Tačiau norintis išlenkti sveiko gėrimo stiklinę turėjo sėsti ant vietoje pritvirtinto dviračio ir minti pedalus – tokiu būdu buvo spaudžiamos sultys.

Šventės svečiai savo reakciją galėjo išbandyti žaisdami gatvėje pastatytus stalo žaidimus.

Visą dieną J.Basanavičiaus gatvėje sklido muzika. Jūratės ir Kastyčio skvere susirinkusius polkomis linksmino kaimo kapelos, gyvai grojančių muzikantų netrūko ir prie kavinių.

Rudens šventė Palangoje šurmuliuos ir sekmadienį. Visą dieną J.Basanavičiaus gatvėje vyks Žemaitijos tautodailininkų mugė, o kurhauzo aikštėje bus atidarytas sveiko maisto produktų turgelis. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.