Gineso rekordų vaikėsi traktorininkai ir obuolienės virėjos

Agentūra „Factum“ šį savaitgalį registravo ir į Lietuvos rekordų knygą įrašė keletą naujų rekordų. Vienas jų pretenduoja į Guinnesso pasaulio rekordų sąrašą. Tai – gausiausia važiuojanti traktorių vilkstinė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Sep 28, 2014, 7:35 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 8:20 AM

Pasaulio rekordo registravimui būtina nuvažiuoti dvi mylias (3,2 km). Panevėžyje čekiškų traktorių „Zetor“ vilkstinė šį reikalavimą įvykdė su kaupu. Visa 115 raudonų, paįvairinta trimis juodais, traktorių vilkstinė nuo prekybos ir pramogų centro „Babilonas II“ miesto gatvėmis iki „Cido“ arenos nuvažiavo daugiau kaip 5,6 km. Tokia traktorių gausa neatsitiktinė. „Cido“ arenoje vyko XIX tarptautinė verslo ir pasiekimų paroda „EXPO Aukštaitija“. Į ją įmonė „Specagra“ sukvietė visus „Zetor“ traktorius turinčius šalies ūkininkus ir pasiekė dar vieną rekordą – masiškiausią vienarūšių traktorių susibūrimą.

O Anykščiuose iniciatyvos „Draugų uogienė – dalinkis“ dalyviai kvietę pasidalinti derliaus pertekliumi su daugiavaikėmis šeimomis. Pasigaminę 229 kg masės katilą, jame jie išvirė 1006,5 kg obuolienės. Prieš porą metų Vilniuje registruotam rekordui pagerinti Anykščių miesto parke į darbą kibo 291 obuolių skutėjas. Jų gretose buvo net 21 daugiavaikė šeima.

Į tą katilą sudėję 740 kg skustų obuolių, 210 kg cukraus, 2000 vienetų gvazdikėlių, 8 pakelius vanilinio cukraus ir 254 cinamono lazdeles (pastarieji du komponentai parinkti iš anksto suskaičiavus reikiamas receptūros proporcijas) ir įpylę 80 litrų vandens, jie išvirė rekordinį kiekį obuolienės.

Obuolių šventės ir iniciatyvos sumanytoja Violeta Masteikienė džiaugėsi, kad daugiavaikės šeimos įsitraukia į savanorišką visuomeninę veiklą, mokosi verslo pagrindų ir patys apsirūpino uogiene bei ją dalino visiems šventės svečiams.

Sėkmės įkvėptas Anykščių meras Sigutis Obelevičius pažadėjo, kad kitais metais Anykščiai kartu su projektu „Draugų uogienė“ sieks naujo Lietuvos rekordo – spaus didžiausią obuolių sūrį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.